home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

Lente op tafel – artikel Noorderland 04-2013

Rabarber past helemaal bij het voorjaar: vrolijk van kleur en heerlijk fris van smaak! Met zijn knalroze tot roodgroene kleur fleurt het tal van zoete gerechten op. Proef de rabarber lekker ouderwets samen met zelfgemaakte hangop. Of verrassend anders in combinatie met een romige cheesecake van witte chocolade of een clafoutis met sinaasappel en gember. Eenvoudig, verfrissend en zoet!

 

Omdat rabarber meestal gebruikt wordt in zoete gerechten zou je bijna vergeten dat het eigenlijk een groente is. Vroeger was deze plant uit de duizendknoopfamilie vooral populair als ‘boerengroente’. Vanwege de frisheid en neutraliserende werking werd het samen met ‘vette gerechten’ zoals aardappelen en spek of gebakken vis gegeten. Nu wordt rabarber het meest gewaardeerd in friszoete jam, compote en taart. Het ‘lekkerste fruit onder de groenten’ is eigenlijk super veelzijdig in de keuken: onvergetelijk lekker met roomijs, in een trifle of crumble maar het kan ook heel goed bij een gegrild stuk vlees. Laat je verrassen!

 

……..

 

Het complete artikel inclusief recepten is 4 april 2013 verschenen in Noorderland ©

Tekst en recepten: Dorien Paymans Fotografie: Jitske Hagens

 

IMG_1950

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.