home kennis en passie voor duurzaam en gezond eten

Lokaal & Lekker – concept, tekst en (beeld)redactie

Lokaal & Lekker bedenkt, schrijft en organiseert over lekker en gezond eten van dichtbij. In opdracht en op eigen initiatief hebben wij diverse artikelen en boeken geschreven zoals:

 

RegioGids 100% Groningen (Mo’Media oktober 2015)

De reisgids over de stad Groningen en de provincie. In opdracht van Mo’Media en Stichting Groninger Landschap.

Research en tekst door Dorien Paymans en Nienke Smit. Concept Mo’Media/ Time to Momo

Reisgids kopen via deze link.

 

 

 

Tijdschrift Noorderland ‘Picknickspecial’ mei 2014

Artikel ‘Verantwoorde voorjaarspicknick’. Recepten en tekst voor een heerlijke lokale picknickmand zoals wraps met voorjaarsgroenten en gietenkaas, kaasplank, kwarktoetjes met zomerfruit en een heerlijke speltsalade. Fotografie en styling i.s.m. Jitske Hagens (WijZijnKees).

 

 

p67-74 Picknicken2

 

p67-74 Picknicken

 

Tijdschrift Noorderland ‘Cranberry’ jan 2014
Artikel ‘Cranberry, veelzijdig verleider’. Tekst over de cranberryteelt, achtergrondverhaal over cranberryfarm De Hoeve en verschillende recepten zoals cranberrykoekjes, andijviestampotje met cranberry. Fotografie i.s.m. Jitske Hagens (WijZijnKees).

 

wijzijnkees_news_noorderland wijzijnkees_news_noorderland_04

 

 

Tijdschrift Noorderland ‘Rabarber’ april 2013

Artikel ‘Rabarber, het lekkerste fruit onder de groenten’. Tekst over rabarberteelt, achtergrondverhaal over De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen en verschillende recepten zoals cheesecake, clafoutis en hangop met rabarber. Fotografie ism Jitske Hagens.

 

Noorderland (apr 2013)

_MG_6999v2

 

Eten Dichtbij, inspiratiegids

Concept, tekst en beeldredactie van de inspiratiegids ‘Eten Dichtbij’. Het geeft lokale overheden, ondernemers, boeren en burgers een inspirerend overzicht van de vele kansen dat ‘eten van dichtbij’ biedt. Denk aan gezonde en sociale kinderen door de aanleg van een moestuin op school. Of meer vitale ouderen doordat er in de zorg vers en met de seizoenen wordt gekookt. Of meer banen en een gevarieerder landschap door het verkopen van streekproducten op de markt of op het erf. Al deze initiatieven, van simpel tot ambitieus, maken onze samenleving mooier, beter en lekkerder. In opdracht van Regio GA (samenwerking provincies Groningen, Drenthe en 11 gemeenten) en in samenwerking met Esther Fledderman (vormgeving) en Harry Cock (fotografie). (meer weten)

 

Voedsel_Dorien_omslag_met flap2

 

296

 

Fiets en wandelroutes

Samenstellen en schrijven van routes langs culinaire adressen in het Noorden zoals ‘Smaakkaart van Groningen’ (meer weten) en ‘Lokaal & Lekker Fietsroute’ (meer weten). In opdracht van Marketing Groningen.

 

L&L Plattegrond van de Smaak1 L&L Plattegrond van de Smaak

 

 

FoodloversguideNL

Mede-auteur van adres- en kookgids voor foodies. Uitgeverij Mo’Media.

(meer weten)

 

1001004006164891

 

 

Proef Groningen restaurantgids

Initiator en auteur van eerste restaurantgids van Groningen. Uitgeverij Passage (2008)

 

1001004006182149

Feithhuis

 

Reisgids 100% Groningen 

Samenstelling en tekst voor de eerste reisgids over Groningen stad. Uitgeverij Mo’Media (2008)

 

1001004005876266

9057673169_5

 

9057673169_3

 

9057673169_2

 

 

Duurzaamheid is een inspirerende en noodzakelijke toekomst. Niet met een ‘wijzend vingertje’ maar met positieve, pragmatische en stijlvolle oplossingen. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Neem gerust vrijblijvend contact op.

 

Dorien Paymans

0654244476

of een berichtje via het contactformulier

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.