home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

Groningse pasta

Ons doel om 100% Hollands te eten is nog niet zo makkelijk uitvoerbaar als we hadden gedacht. Bij nadere inspectie van de producten in onze voorraadkast blijken toch wel heel veel potten en pakjes niet in Nederland te worden geproduceerd (of de oorsprong van het ingrediënt wordt al helemaal niet vermeld).

Vrijwel alle pasta’s komen uit Italië en worden gemaakt van harde tarwe, dat hier vanwege het klimaat

niet kan groeien. Moeten we pasta nu voortaan vergeten (tot groot verdriet van onze kinderen) of kunnen we dit ook zelf gaan maken? Wouter Klootwijk heeft een tijdje terug  in zijn programma De Wilde Keuken zelf Groningse pasta gemaakt. Dat gaan we ook maar eens proberen.

 

Wat te denken van chocolade, koffie, wijn, noten, knoflook, tropische vruchten etc. Allemaal producten die we erg zouden gaan missen. We zullen op zoek moeten gaan naar alternatieven die minstens zo goed smaken. In Nederland wordt tenslotte ook wijn geproduceerd en walnotenbomen groeien hier om de hoek. Een alternatief voor een banaan of kiwi is wellicht een heel ander verhaal…..

 

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.