home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Kaasboerderij Wezenspyk – Den Burg

Kaasboerderij Wezenspyk maakt heerlijke Texelse kaas. Naast klassieke Texelse Boerenkaas van koemelk maken ze ook geitenkaas en schapenkaas. De rauwmelkse halfharde schapenkaas heeft zelfs het Presidium van Slow Food gekregen. Het doel van het Presidium is om de oude reputatie van Texelse schapenkaas in ere te herstellen en om andere schapenhouders aan te moedigen de kwaliteitseisen van het Presidium over te nemen en zodoende een goed inkomen te verdienen.
De verse volle melk is afkomstig van eigen koeien die grazen in de Texelse polder Òde EendrachtÓ. De gebruikte melk wordt niet afgeroomd en niet gepasteuriseerd waardoor de goeie kwaliteit behouden blijft. De melk voor de schapen- en geitenkaas komt van collega-veehouders.
Vanuit de winkel kun je een kijkje nemen in de kaasmakerij. Ook kun je in de stal zien hoe een melkrobot werkt, leuk voor kinderen om eens mee te maken.

Copyright 2018 Lokaal & Lekker.