home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Diner

  • Pernikkel – Groningen

    Bij Pernikkel weten ze dat goed eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Drie vrienden namen de zaag- en boormachine zelf ter hand en creëerden een gezellig spijslokaal met vintage look. Pernikkelen is Vlaams voor een onweerstaanbare drang hebben [...]

    Lees verder
  • De groenten van Rikus – Eext

    Rikus is het broertje van De Jufferen Lunsingh. Spreekwoordelijk gezien dan. Hotel en Restaurant De Jufferen Lunsingh is al jaren een begrip in Westervelde en omstreken. Op deze prachtplek midden in Drenthe wordt vers, heerlijk en vooral lokaal [...]

    Lees verder
  • Restaurant Het Ambacht – Heereveen

    Henk Markus van restaurant Het Ambacht zoekt zijn inspiratie en ingredi‘nten als rechtgeaarde Fries liefst zo dicht mogelijk bij huis. Het restaurant ontving zelfs een award voor Duurzaam Restaurant van het jaar 2015 van GaultMillau. Eigen [...]

    Lees verder
  • Wereldburgers – Groningen

    Bij Wereldburgers eet je huisgemaakte biologische hamburgers op versgebakken broodjes met frieten van Groninger aardappelen. Ook vegetari‘rs gaan blij de deur uit na het eten van een ÔburgerÕ met gegrilde portobello of halloumi-kaas en als [...]

    Lees verder
  • Restaurant Verse Aarde – ’t Waar

    In een klein dorpje in Oost-Groningen zit galerie Waarkunst en restaurant Verse Aarde. Temidden van een grote beeldentuin kan je in deze ruime galerie ook eten: klein, puur en plantaardig. Gerechten komen uit de eigen (moes)tuin, uit de natuur [...]

    Lees verder
  • Foodbar Picknickers – Terherne

    Foodbar Picknickers is een aanwinst voor Terherne en omgeving! Sinds een jaar bestaat “Picknickers”, een “shabby, chique non-chalante strandtent zonder strand”. Je kunt er heerlijk genieten van biologische, verse [...]

    Lees verder
  • HuiskamercaféŽ – Westerwijtwerd

    In het dorpje Westerwijtwerd bevindt zich een bijzonder Gronings huiskamercafŽé. Met veel enthousiasme runt Katrien en Thomas Dresscher het cafŽ dat al sinds 1860 bestaat. Ze verkopen er huisgemaakte taarten, zelfgemaakte appelsap, [...]

    Lees verder
  • Restaurant Uit de Buurt – Groningen

    Bij restaurant ‘Uit de Buurt’ in Groningen komt alles uit de buurt. Logisch toch? Dat vinden wij wel! Hier tref je gerechten zoals bio zwartpootkip in Maallust gestoofd of krokante rozemarijn polenta, met Blue de Wolvega en [...]

    Lees verder
  • De Soepwinkel – Groningen

    Soep is comfort-food bij uitstek en past bij elk moment van de dag. Wat een goed idee om er een winkel mee te beginnen. Iedere dag kookt Corry Diertens vier huisgemaakte soepen. Lekker origineel en op basis van biologische en lokale producten. [...]

    Lees verder
  • Friet van Piet – Groningen

    Bij deze naam denk je aan een doorsnee snackbar, maar niets is minder waar. Voor de Groningse frieten van Piet Agema maken vele Stadjers een ommetje. Ze zijn gemaakt van Groningse aardappels rechtstreeks van boer Van Zwol uit Spijk en worden in [...]

    Lees verder
  • Restaurant Eetwaar – Groningen

    Bij huiskamerrestaurant Eetwaar ben je aan het goede adres voor Franse klassiekers zoals garnalenkroketten, rillette, gekonfijte eendenbout en crème brulee. Eiegnaar Pim bereid ze op geheel eigen wijze en heeft een voorkeur voor oud-Hollandse [...]

    Lees verder
  • Dorpscafé Wongema – Hornhuizen

    Dit ‘huis aan het eind van de wereld’ werd ‘ontdekt’ door de Amsterdamse grafisch ontwerper Erik Wong. Als weekend-bewoner van het dorp wilde hij dit toonaangevende pand van de sloop behoeden. Zijn droom was deze plek een [...]

    Lees verder
  • Stadscafé-restaurant ’t Feithhuis – Groningen

    Tegenover de Martinikerk zit in een prachtig monumentaal pand stadscafé ’t Feithhuis. Hier komen stad en platteland samen: aan tafel, op je bord en in je glas. Op de kaart staat veel verrassends uit de regio zoals escargots uit Zuidbroek, rauwe [...]

    Lees verder
  • Restaurant Voilà – Groningen

    Perfect voor wie niet kan kiezen. Er is hier geen menukaart maar een dagelijks wisselend vijfgangen-menu. Uiterst vers, van het seizoen en met liefde voor lokale leveranciers. De keuze qua wijn is des te groter: gastvrouw Jitka vindt feilloos [...]

    Lees verder
  • Restaurant Piloersemaborg – Den Ham

    Begin 2012 verruilde chefkok Dick Soek de groene singels en grachten van de Borg Verhildersum voor de kleinere Piloersemaborg. Andere locatie maar zelfde keuken. Eten wat het land biedt en meegaan met de seizoenen is voor hem vanzelfsprekend. Zo [...]

    Lees verder
  • Vis-eetcafé ’t Ailand – Lauwersoog

    Woon je meer in het Noorden dan is er een geweldig alternatief om de vis van Jan en Barbara te kopen en proeven. In de haven van Lauwersoog hebben Jan en Barbara het proeflokaal ’t Ailand geopend. In dit informatiecafe kunnen bezoekers proeven [...]

    Lees verder
Copyright 2024 Lokaal & Lekker.