home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Droge worst

  • Slagerij Van Broekhuizen – Dalfsen

    Slagerij Van Broekhuizen richt zich al bijna 25 jaar op het maken van hammen en worsten met een Italiaans tintje, aangepast aan de Nederlandse consument. Dat Italiaanse tintje wordt zeer serieus genomen. John gaat twee keer per jaar naar Itali‘ [...]

    Lees verder
  • Slagerij Spijkerman – Akkrum

    Mooie ham en droge worst komt allang niet alleen meer uit Spanje of Italie want slagerij Spijkerman maakt prachtige hammen, coppa en worst. Het uitgebreide assortiment omvat Friese droge worst (diverse keren met goud bekroond) maar ook chorizo, [...]

    Lees verder
  • Slagerij Menno Hoekstra – Anjum

    Slagerij Menno Hoekstra is al meer dan 100 jaar in de wijde omtrek een goed bekend staande ambachtelijke slagerij. Menno Hoekstra heeft de familietraditie voortgezet door in de voetsporen van zijn vader Willem Hoekstra te treden als vierde [...]

    Lees verder
  • Doetie’s geiten – Jubbega

    Doetie’s geiten worden elke dag met de hand (!) gemolken. Met 16 Toggenburger geiten lijkt het kleinschalig maar onderschat deze kaasmaakster niet. Ze maakt zeer bijzondere rauwmelkse kazen zoals verschillende witschimmelkaasjes zoals [...]

    Lees verder
  • Waddenvarkens – Uithuizermeeden

    Het oude ras Bonte Bentheimer staat bekend om hun bijzondere smaak vlees. De gevlekte waddenvarkens leven in Uithuizermeeden het hele jaar door buiten. Hier kunnen ze lekker scharrelen, wroeten en luieren. Net zoals de 100 bofkippen die dankzij [...]

    Lees verder
  • De Sikke’s Hoeve – Woudbloem

    Op de Sikke’s Hoeve lopen prachtige ‘boerengeiten’ die de hele zomer in natuurgebieden lopen en ’s winters op stal staan. Door zomers buiten te grazen in een gebied met veel diversiteit aan vegetatie ontstaat een heerlijk [...]

    Lees verder
  • Brandt & Levie worstmakers – Baambrugge

    Jiri, Geert en Samuel zijn de worstmakers van Brandt & Levie. Het zijn drie vrienden met een passie voor goed eten en met name worst. Om de fijne kneepjes van het worst maken te leren zijn zij in Italië geweest. Nu passen de worstmakers die [...]

    Lees verder
  • Slagerij De Buurderij – Noordlaren

    De Limousinkoeien van boer Jan Arends grazen al bijna 10 jaar in het Zuidlaardermeergebied van het Groninger Landschap. Het Groninger Landschap wil graag dat het gebied wordt begraasd en de boer wil graag een geschikt stuk land. Allebei blij en [...]

    Lees verder
  • Slagerij De Groene Weg – Groningen

    De Groene Weg verkoopt eerlijk, natuurlijk en goed vlees. Slager Flip van ‘t Riet haalt zijn biologische vlees het liefst uit de provincie zelf.   Het rund- en lamsvlees komt van boerderijen uit de omgeving die hun vee laten grazen in [...]

    Lees verder
  • Grasdierdorp – Drouwenerveen

    Varkens houden van nature van wroeten. En dat is wat ze volop kunnen doen op de boerderij bij Wim Brinkman en Greet Hospers. De varkens leven in de buitenlucht met een soort luifel van stro ter bescherming tegen weer en wind. In de zomer kunnen [...]

    Lees verder
  • Kloosterboerderij Bleyendael – Sellingen

    Groninger Blaarkoppen zijn stoere en sobere maar tegelijkertijd ook aaibare en rustige koeien. Ze danken hun naam aan de witte koppen met ‘blaren’ rond de ogen. Zo bijzonder dat ze de harten van familie Kuijer hadden veroverd en zij een aantal [...]

    Lees verder
Copyright 2024 Lokaal & Lekker.