home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Overig

  • Oesterzwamkwekerij De Zwammerij – Haren

    Bij de oesterzwamkwekerij De Zwammerij in Haren kweekt Harrie de Vries oesterzwammen op koffiedik. Met deze oesterzwammen maakt hij vervolgens de lekkerste bitterballen; duurzaam, vegetarisch en minstens zo lekker als de versie van vlees. Je [...]

    Lees verder
  • Yann Chocolaterie La Poutre – Winsum

    Iwikje La PoutrŽé van Yann chocolaterie maakt heerlijke bonbons die zeker een omweg waard zijn. Ze maakt wel veertig smaken waaruit het moeilijk kiezen is. Zoek je iets verrassends, probeer dan de smaken roos-framboos, kokos-limoen, Groninger [...]

    Lees verder
  • Brouwerij Martinus – Groningen

    Lokale brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond maar wat brouwerij Martinus extra bijzonder maakt is de locatie. In dit unieke pand, ontworpen door de Groningse architect Klein, was voorheen een drukkerij gevestigd. Het ene ambacht [...]

    Lees verder
  • Alma’s chutneys – Leek

    Alma Dassen maakt chutneys, piccalillyÕs en inmaak in zoetzuur, waaronder van courgette, komkommer en augurk. Ook weckt zij diverse tafelzuren en fruit en maakt zij diverse soorten zuurkool en huisgemaakte krentjebrij (watergruwel). De producten [...]

    Lees verder
  • Hofje van Harkstede – Harkstede

    Hofje van Harkstede is een hobbytuin met op biologische wijze geteelde groenten, fruit en bloemen. Ook verkoop van gedroogd fruit uit eigen tuin, diverse soorten jam en chutneys, planten en stekken in het voorjaar, bloemen uit de pluktuin in de [...]

    Lees verder
  • Het Geweide Hof – Garmerwolde

    Het Geweide Hof van de familie van Zanten verbouwt biologisch tarwe, karwijzaad en blauw maanzaad. Het tarwe wordt verwerkt door molenaar ’t Lam en vervolgens gebakken door bakkerij Staghouwer. Op klein schaal worden ook enkele historische [...]

    Lees verder
  • De Wilde Slager – Groningen

    David Rutgers van De Wilde Slager had jarenlang een restaurant (De Markies) in Groningen maar vond het tijd voor iets nieuws (en meer aandacht voor zijn gezin). Hij begon een slagerij maar met alleen maar wild vlees. Best bijzonder! Hobby-jagers [...]

    Lees verder
  • Bloemenpad wildpluk – Gasselternijveen

    Leah Groeneweg van Bloemenpad leerde als kind al over eetbare wilde bloemen en is een ‘wandelende encyclopedie’ op dit gebied. Met die kennis en passie wilde ze meer dan en geeft nu wildpluk workshops in Drenthe. Tijdens een wildpluk [...]

    Lees verder
  • Dhana chocolade – Groningen

    Drie jaar geleden ontdekte Dhana voor het eerst rauwe chocolade. Het maakte haar vrolijker en energieker en besloot ook andere mensen dit gezonde lekkers te laten proeven en ervaren. Rauwe chocolade zijn chocoladeproducten gemaakt van gemalen [...]

    Lees verder
  • Mahalo – Groningen

    Bij Mahalo maken ze heerlijke gerechten waarbij je zelfs als niet-vegan vergeet dat er geen vlees en zuivel wordt gebruikt. Heerlijke soepen van het seizoen, sandwiches, salades en slow-juices. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische groenten [...]

    Lees verder
  • Landwinkel Oldiek – Nieuwolda

    Landwinkel Oldiek is gespecialseerd in het telen van appels, peren, kersen, pruimen en wijndruiven. Van 9 verschillende druiven maakt men witte, rode en rose wijnen. Denk aan rassen zoals Souvignier, Solaris, Merzling-Johanniter die het goed [...]

    Lees verder
  • Kaaskop – Groningen

    Bij Kaaskop hebben veel lekkers zoals je bij een echte delicatessenzaak mag verwachten. Wat ze extra bijzonder maakt is de ruime keuze aan lokale kazen en worst zoals kaas van Kleikracht, Tynjetaler, Kaaslust, worst van Brandt & Levie maar [...]

    Lees verder
  • De EKOnoom – Groningen

    Geen tijd en zin om langs lokale boeren te rijden? Dan is deze online supermarkt een uitkomst. Vanuit zijn boerderij in Noordwolde startte Peter van Kampen een van de 1e biologische webwinkels van Nederland. Sinds 2015 levert hij zelfs door heel [...]

    Lees verder
  • Groenhof Cranberry – Terschelling

    Groenhof Cranberry is een kleinschalig biologisch cranberry bedrijf van de familie van Zandwijk. Gelegen tussen de dorpjes Hoorn en Oosterend op Terschelling. Sinds 1993 beschikken zij over eigen cranberry velden. In de zomermaanden is het [...]

    Lees verder
  • Micro distilleerderij Alambik – Midwolda

    Sandra en Zarko Nesic van micro distilleerderij Alambik komen oorspronkelijk uit de Balkan. Distilleren wordt daar met de paplepel ingegoten. Elke familie maakt wel zijn eigen drank. De dranken van Alambik worden op authentieke en ambachtelijke [...]

    Lees verder
  • Natuurtuin ’t Hummelhus – Oudehorne

    Natuurtuin ’t Hummelhžs verbouwd ongeveer 140 verschillende groenten allemaal onbespoten. Verder zijn er 500 fruitstruiken, 120 fruitbomen, eigen Hereford koeien en 2 boomgaarden elders in Friesland. De tuin van 5000 m2 wordt beheerd door [...]

    Lees verder
  • Tuinderij De Cuynder – Donkerbroek

    Tuinderij de Cuynder is prachtig gelegen op een hoge zandrug langs het beekdal van het riviertje de Tjonger. Uit onvrede met de grootschaligheid van land- en tuinbouw zijn Aat Ooserbrug en Folkert Donker 20 jaar geleden gestart met deze [...]

    Lees verder
  • HuiskamercaféŽ – Westerwijtwerd

    In het dorpje Westerwijtwerd bevindt zich een bijzonder Gronings huiskamercafŽé. Met veel enthousiasme runt Katrien en Thomas Dresscher het cafŽ dat al sinds 1860 bestaat. Ze verkopen er huisgemaakte taarten, zelfgemaakte appelsap, [...]

    Lees verder
  • De Luingahof – Bierum

    De Luingahof is een rustieke boomgaard, gelegen op het voormalig borgterrein van de borg Luinga. Sinds 1982 worden hier oude en nieuwe rassen appels, peren en pruimen geteeld. Naast de verkoop van eigen geteeld fruit, kun je er groenten, [...]

    Lees verder
  • De Stempelpost – Sneek

    Eigenaar Jasper van De Stempelpost wil graag het mooiste en lekkerste van Friesland laten zien. En dat doet hij in zijn gezellige eetwinkel. Denk aan steigerhouten meubels en planken vol met Friese kazen (zoals Nijlander en Wartenster), droge [...]

    Lees verder
  • Lokaal 55 – Sneek

    Lokaal 55 is oorspronkelijk ontworpen als gemeentelijk abattoir (1931). . In 2011 startte de renovatie en is het pand omgetoverd tot kookstudio, vergaderlocatie en cateringbedrijf. In het stoere, industri‘le gebouw tref je nog steeds enkele [...]

    Lees verder
  • Bax Bier – Groningen

    Met biernamen zoals Oma’s Pruim, Kon Minder en Rokkenjager weet Bax Bier de aandacht te trekken. Wielren-vrienden Sepp Jansen en Jeroen Bax waren al hobby-brouwers en begonnen in 2014 hun eigen brouwerij. Tot nu toe loopt het storm. Het [...]

    Lees verder
  • Broodje van eigen deeg – Groningen

    ‘Alles is Frans, behalve de bakker’. Dat klopt! Hier geen afbakbroden maar verse zelfgebakken desembroden op z’n Frans. Heerlijk! Het brood wordt gebakken op de stenen vloer van de oven, die centraal in de winkel staat. En [...]

    Lees verder
  • Craft Brewery Groninger – Groningen

    De wolf staat symbool voor Craft Brewery Groninger. Een krachtig, sociaal dier met sterk ontwikkelde zintuigen. ‘Streekgebonden waar mogelijk, altijd kwaliteit en bijzondere smaken met een vleugje rock Õn roll’ zoals de oprichters [...]

    Lees verder
  • Frysling wijn – Twijzel

    Douwe en Jantiene Broersma zijn de trotse eigenaren van Frysling wijn: de noordelijkste wijngaard van Nederland. Hier, op de 53ste breedtegraad, in de buurt van de Waddenzee en in de beschutting van het prachtige Friese woudengebied, is er sinds [...]

    Lees verder
  • Smaakvol Slochteren – Slochteren

    Ellen en Tjibbe hebben een schapenbedrijf met daarnaast een theetuin en boerderijwinkel met de naam Smaakvol Slochteren. Momenteel bestaat de kudde uit zoÕn 60 ooien en 3 dek-rammen van het ras Poll Dorset. Het ras heeft een aantal bijzondere [...]

    Lees verder
  • De Fruithof – Fredriksoord

    Stichting De Fruithof Frederiksoord beheert een collectie fruitrassen die is verzameld door de Noordelijke Pomologische Vereniging NPV. In boomgaard staan ongeveer 800 verschillende appel-, peren- en pruimenrassen, die zijn ondergebracht in [...]

    Lees verder
  • De Fruitgaard – Noordbroek

    Gerrit en Cornelia Bosschaart van De Fruitgaard hebben sinds 1999 een boomgaard met kersen, pruimen, peren en appels. Van dit fruit maakt Cornelia heerlijke jams en chutney’s onder de naam ‘ Grunneger Heerlyckheid’ die te koop [...]

    Lees verder
  • Blauwe bessen Harmsma – Bovensmilde

    Het oudste blauwe bessen bedrijf van Europa zit in Bovensmilde. Sinds 1923 staan op 10 hectare maar liefst 40.000 struiken waar je tijdens het seizoen (augustus) zelf kan komen plukken. Of je koopt ze in de winkel waar je ook ja, saus, sappen en [...]

    Lees verder
  • Fruitbedrijf Goense – Marwijksoord

    Fruitbedrijf Goense is gelegen in een Drents gehucht midden in het Nationaal Beek en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Kees en Ria Goense telen sinds 1999 zwarte, rode, witte en blauwe bessen, frambozen, bramen, kruisbessen en appels op [...]

    Lees verder
  • Pluktuin Zeldenrust- Wapse

    Pluktuin Zeldenrust is een blauwe bessenkwekerij in Wapse. Het grootste deel van de vers geplukte bessen gaat naar Udea (EkoPlaza), het andere deel is voor de verkoop aan huis. Naast het kopen van vers kan je hier ook zelf frambozen kruisbessen, [...]

    Lees verder
  • Weldaad Bessen – Wilhelminaoord

    In een prachtige omgeving met veel Drentse natuurgebieden, vlakbij de grens met Friesland en Overijssel, vind je Weldaad Bessen. Hier kan aardbeien (Lambada, Korona, Mara du Bois), blauwe bessen, bramen, frambozen, kruisbessen, taybessen, kwee, [...]

    Lees verder
  • Boomgaard De Hagen – Haulerwijk

    Boomgaard De Hagen heeft zijn naam te danken aan de hagen van bomen en struiken rond het fruit. De biodiversiteit van deze boomgaard is uniek. Hier vind je allerlei soorten fruit zoals bessen, bramen, pruimen, kerspruimen, ouderwetse appels, [...]

    Lees verder
  • Fruitbedrijf Lauwershof – Engwierum

    Het hele jaar door verkoopt fruitbedrijf Lauwershof eigengemaakte jam, sappen en siropen. Ook zijn er een aantal duindoornprodukten kopen (van eigen bessen). Er zijn scharreleieren van Noord-Hollandse Blauwe kippen en in het voorjaar zijn er ook [...]

    Lees verder
  • Simmerfruit – Noardburgum

    Fries zomerfruit (simmerfruit) kan je hier zelf plukken zoals aardbeien en diverse soorten bessen. Ook worden er Friese woudbonen (waldbeantsjes) geteelt en verkocht.

    Lees verder
  • De Zelfpluktuin – Oudeschild (Texel)

    In De Zelfpluktuin kan je vanzelfsprekend zelf je eigen fruit, groenten en bloemen uit de tuin plukken. Een leuk uitje met kinderen want er is ook ene terras en speeltuin.

    Lees verder
  • Fruitkwekerij Frytsjam – Twijzel

    Op de grens tussen Groningen en Friesland vind je fruitkwekerij Frytsjam. Naast blauwe bessen en vlierbessen tref je bij deze bijzondere kwekerij ook aronia- en duindoornbessen. En die vind je niet zo vaak in Nederland. Deze bessen bevatten veel [...]

    Lees verder
  • Cranberryfarm De Hoeve – De Hoeve

    Midden in Stellingwerven, in het stroomdal van rivier De Linde, ligt Cranberryfarm De Hoeve. Eigenaren Marijke Berger en Harte Hartlief kwamen hier in 2009 naartoe, op zoek naar een geschikte plek voor de teelt van cranberry’s. Ze waren op slag [...]

    Lees verder
  • De Eemstuin – Uithuizermeeden

    Kwekerij De Eemstuin is klein maar de diversiteit aan groenten des te groter. Liz en Jouke onderhouden een kas en tuin met wel 50 biologisch geteelde groenten. Van maart tot en met november vind je er allerlei verse bladgewassen zoals salademix, [...]

    Lees verder
  • De Hexenketel – Eelde

    Grietje van der Meulen ging als klein kind al op pad in de natuur. Met haar ouders op zoek naar eetbaar lekkers zoals vlierbessen, lijsterbes, rozenbottel, aroniabes etcetera. De passie voor bijzonder fruit en bloemen is altijd gebleven. Enkele [...]

    Lees verder
  • Wijnbar Barrel – Groningen

    Eigenaar Martijn Fernhout is vinoloog. Eind 2013 kreeg hij de kans om zijn eigen wijnbar te openen en sindsdien maakt hij een vliegende start. Naast de uitgebreide wijnkaart vind je bij wijnbar Barrel zo’n 20 wekelijks wisselende wijnen [...]

    Lees verder
  • De Likkepot – Nieuwolda

    Om je vingers bij af te likken zo lekker. De bijzondere jams van De Likkepot komen uit Yvonne’s eigen moestuin of van biologische kwekers uit de buurt. Meer vruchten, minder suiker, wel zo lekker. Wat denk je van smaken zoals abrikozen & [...]

    Lees verder
  • Leven van het Land – Haren

    ‘Doe het lekker zelf!’ is het motto van Antonie de Kievit. Zelf bier brouwen, yoghurt maken, jam wecken, fruit drogen, kippen houden etc. Zijn enthousiasme en kennis deelt hij graag via de website en de bijbehorende benodigdheden [...]

    Lees verder
  • Fruitbedrijf Oudebosch – Niehove

    Al bijna 50 jaar vind je bij Oudebosch heerlijke appels, kersen en pruimen van het Groninger land. Naast oude rassen “uit grootmoeders tijd” zoals: Groninger Kroon, Bramley’s Seedling, Jutteperen, James Grieve, Notarisappel enz. zijn er recent [...]

    Lees verder
  • Zorgboerderij De Mikkelhorst – Haren

    Op zorgboerderij De Mikkelhorst helpen mensen met een verstandelijke beperking in de moestuin, pluktuin, boerderijwinkel, theeschenkerij en kinderboerderij. De omwonenden komen hier op hun beurt voor een kop koffie op het terras, een bos [...]

    Lees verder
  • Branderij Koffiestation – Groningen

    De zwagers, Emiel Driesten en Douwe Stelpstra, hadden behoefte aan echt verse koffie in de stad. En zo onstond het idee om zelf de bonen te importeren en branden. Zij selecteren de Arabica koffies op kwaliteit en proberen uit deze -single [...]

    Lees verder
  • Landgoed Mariënwaerdt – Beesd

    De naam Mariënwaerdt betekent het eiland (waard) van Maria. De geschiedenis van dit particulier landgoed van ruim 900 hectare gaat terug tot 1129 en inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed. Op [...]

    Lees verder
  • Wijngaard De Linie – Made

    De Linie is een kleinschalige wijngaard die is ontstaan vanuit een passie voor een eerlijk en puur glas wijn. Met een achtergrond in de voedingsmiddelentechnologie durfden Marinus van Stokkum en zijn vrouw Marthe het avontuur aan en startten met [...]

    Lees verder
  • Bos-Carabain escargots – Zuidbroek

    Nee, het is niet dezelfde slak als uit de achtertuin maar een delicatesse die in veel zuidelijke landen favoriet is op de menukaart. In Zuidbroek kweekt Mieke Bos deze escargots (ofwel wijngaardslakken). De wijngaardslakken zijn vers (juni tot [...]

    Lees verder
  • De Theefabriek – Houwerzijl

    Thee is toch geen echt lokaal product? Klopt! Maar in Houwerzijl zit het Groningse ‘Mekka van de thee’ en is daarmee toch een vermelding waard. De Theefabriek heeft keuze uit meer dan 275 soorten uit alle hoeken van de wereld. Ze maken ook hun [...]

    Lees verder
  • De Kleinste Soepfabriek – Leek

    Zonder e-nummers en andere toevoegingen, pure en eerlijke soep. Alles wat er in gaat, lees je op de herkenbare glazen pot. En dat is uitsluitend biologisch. Eigenaar Michel Jansen, een culinaire duizendpoot, laat zich inspireren door [...]

    Lees verder
  • Wotter uut Grunn

    Het is eigenlijk veel slimmer om water uit de kraan te drinken in plaats van water uit een fles(je) te kopen. Slimmer voor je portemonnee en vooral: beter voor het milieu. Het hoeft niet per vrachtwagen vervoerd te worden, niet te worden verpakt [...]

    Lees verder
  • De BijZaak – Yde

    Je kunt het zo gek niet bedenken of Klaas Sluiman maakt het met honing. Een imker in hart en nieren maar ook een lekkerbek die met deze zoete lekkernij graag kookt of nieuwe producten bedenkt. Naast pure honing maakt hij sauzen, chutneys, [...]

    Lees verder
  • Bierbrouwerij Maallust – Veenhuizen

    In het ‘gevangenisdorp’ Veenhuizen is een voormalige graanmaalderij door 25 bierliefhebbers gered van de ondergang. Deze groep ondernemers, met als bijnaam De Zware Jongens toverden deze historische plek om  tot een sfeervol proeflokaal en een [...]

    Lees verder
  • Landgoud – Kloosterburen

    Akkerbouwer Ale Havenga is een enthousiaste duizendpoot. Naast de teelt van oergraan spelt  en witte aalbessen bedenkt hij hiermee de meest bijzondere producten. De witte aalbessen worden in juni en juli vers verkocht maar ook omgetoverd tot een [...]

    Lees verder
Copyright 2024 Lokaal & Lekker.