home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Rundvlees

  • Zorgboerderij Onstaheerd – Sauwerd

    Aan de singel van de voormalige Onstaborg vind je de biologische zorgboerderij Onstaheerd met Limousin-runderen, schapen en scharrelvarkens. Het bijzondere Reitdiepvlees is online te bestellen of af te halen in de boerderijwinkel.

    Lees verder
  • Slagerij Spijkerman – Akkrum

    Mooie ham en droge worst komt allang niet alleen meer uit Spanje of Italie want slagerij Spijkerman maakt prachtige hammen, coppa en worst. Het uitgebreide assortiment omvat Friese droge worst (diverse keren met goud bekroond) maar ook chorizo, [...]

    Lees verder
  • BioMelktap – Jelsum

    Dat is nog eens een vondst: bij BioMelktap kan je rauwe biologische melk tappen. Geen afval en supervers. Je kan de melk rauw drinken (binnen 3 dagen) of pasteuriseren en wat langer bewaren (week). Verder is er een webwinkel met eigen biologisch [...]

    Lees verder
  • Slagerij Van Broekhuizen – Dalfsen

    Slagerij Van Broekhuizen richt zich al bijna 25 jaar op het maken van hammen en worsten met een Italiaans tintje, aangepast aan de Nederlandse consument. Dat Italiaanse tintje wordt zeer serieus genomen. John gaat twee keer per jaar naar Itali‘ [...]

    Lees verder
  • Slagerij Menno Hoekstra – Anjum

    Slagerij Menno Hoekstra is al meer dan 100 jaar in de wijde omtrek een goed bekend staande ambachtelijke slagerij. Menno Hoekstra heeft de familietraditie voortgezet door in de voetsporen van zijn vader Willem Hoekstra te treden als vierde [...]

    Lees verder
  • Natuurtuin ’t Hummelhus – Oudehorne

    Natuurtuin ’t Hummelhžs verbouwd ongeveer 140 verschillende groenten allemaal onbespoten. Verder zijn er 500 fruitstruiken, 120 fruitbomen, eigen Hereford koeien en 2 boomgaarden elders in Friesland. De tuin van 5000 m2 wordt beheerd door [...]

    Lees verder
  • Rispens State – Ijlst

    Rispens State is een biologisch fokbedrijf voor Friese roodbonte koeien: een authentieke Friese koe die met uitsterven wordt bedreigd. De roodbonten vormen een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Friesland Žn Nederland. Behoud van [...]

    Lees verder
  • Landgoed Mariënwaerdt – Beesd

    De naam Mariënwaerdt betekent het eiland (waard) van Maria. De geschiedenis van dit particulier landgoed van ruim 900 hectare gaat terug tot 1129 en inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed. Op [...]

    Lees verder
  • Schotse Hooglanders – Opende

    Deze Schotse Hooglanders grazen het hele jaar in verschillende natuurgebieden in de provincie Groningen. De runderen van dit bijzondere en sterke natuurras eten de planten die in de natuurgebieden groeien en onderhouden zo de natuur en leiden [...]

    Lees verder
  • Slagerij De Buurderij – Noordlaren

    De Limousinkoeien van boer Jan Arends grazen al bijna 10 jaar in het Zuidlaardermeergebied van het Groninger Landschap. Het Groninger Landschap wil graag dat het gebied wordt begraasd en de boer wil graag een geschikt stuk land. Allebei blij en [...]

    Lees verder
  • Slagerij De Groene Weg – Groningen

    De Groene Weg verkoopt eerlijk, natuurlijk en goed vlees. Slager Flip van ‘t Riet haalt zijn biologische vlees het liefst uit de provincie zelf.   Het rund- en lamsvlees komt van boerderijen uit de omgeving die hun vee laten grazen in [...]

    Lees verder
  • Kloosterboerderij Bleyendael – Sellingen

    Groninger Blaarkoppen zijn stoere en sobere maar tegelijkertijd ook aaibare en rustige koeien. Ze danken hun naam aan de witte koppen met ‘blaren’ rond de ogen. Zo bijzonder dat ze de harten van familie Kuijer hadden veroverd en zij een aantal [...]

    Lees verder
Copyright 2019 Lokaal & Lekker.