Lokaal & Lekker Gids
Waar koop je lekker, puur en eerlijk in het Noorden? Van knapperig verse groenten tot dat speciale geitenkaasje van om de hoek. Klik op de zoekfunctie en ontdek dat producten van dichtbij gewoon vers, gezond en lekker zijn. Veel plezier!
-
Het Geweide Hof – Garmerwolde
Het Geweide Hof van de familie van Zanten verbouwt biologisch tarwe, karwijzaad en blauw maanzaad. Het tarwe wordt verwerkt door molenaar ’t Lam en vervolgens gebakken door bakkerij Staghouwer. Op klein schaal worden ook enkele historische [...]
Lees verder -
Schapenkaasmakerij De Waddel – Den Hoorn
Lange tijd was De Waddel de enige schapenkaasmakerij op Texel die nog op traditionele manier rauwmelkse schapenkaas maakte. Toen kaasboerderij Wezenspyk dat in 2002 ook ging doen, werd het voor Slow Food mogelijk een ‘Presidium van de [...]
Lees verder -
Zorgboerderij Onstaheerd – Sauwerd
Aan de singel van de voormalige Onstaborg vind je de biologische zorgboerderij Onstaheerd met Limousin-runderen, schapen en scharrelvarkens. Het bijzondere Reitdiepvlees is online te bestellen of af te halen in de boerderijwinkel.
Lees verder -
Het Tuincafé – Buitenpost
In de schitterende botanische tuin van De Kruidhof vind je Het Tuincafé. Sinds kort gerund door een jong echtpaar: Daan en Karin Nagelkerke. Met veel liefde voor lekkers serveren zij gerechten op basis van oogst uit de botanische tuin. Verder [...]
Lees verder -
Bloemenpad wildpluk – Gasselternijveen
Leah Groeneweg van Bloemenpad leerde als kind al over eetbare wilde bloemen en is een ‘wandelende encyclopedie’ op dit gebied. Met die kennis en passie wilde ze meer dan en geeft nu wildpluk workshops in Drenthe. Tijdens een wildpluk [...]
Lees verder -
Slagerij Spijkerman – Akkrum
Mooie ham en droge worst komt allang niet alleen meer uit Spanje of Italie want slagerij Spijkerman maakt prachtige hammen, coppa en worst. Het uitgebreide assortiment omvat Friese droge worst (diverse keren met goud bekroond) maar ook chorizo, [...]
Lees verder -
Dhana chocolade – Groningen
Drie jaar geleden ontdekte Dhana voor het eerst rauwe chocolade. Het maakte haar vrolijker en energieker en besloot ook andere mensen dit gezonde lekkers te laten proeven en ervaren. Rauwe chocolade zijn chocoladeproducten gemaakt van gemalen [...]
Lees verder -
Mahalo – Groningen
Bij Mahalo maken ze heerlijke gerechten waarbij je zelfs als niet-vegan vergeet dat er geen vlees en zuivel wordt gebruikt. Heerlijke soepen van het seizoen, sandwiches, salades en slow-juices. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische groenten [...]
Lees verder -
De EKOnoom – Groningen
Geen tijd en zin om langs lokale boeren te rijden? Dan is deze online supermarkt een uitkomst. Vanuit zijn boerderij in Noordwolde startte Peter van Kampen een van de 1e biologische webwinkels van Nederland. Sinds 2015 levert hij zelfs door heel [...]
Lees verder -
De Wilde Slager – Groningen
David Rutgers van De Wilde Slager had jarenlang een restaurant (De Markies) in Groningen maar vond het tijd voor iets nieuws (en meer aandacht voor zijn gezin). Hij begon een slagerij maar met alleen maar wild vlees. Best bijzonder! Hobby-jagers [...]
Lees verder -
Restaurant Het Ambacht – Heereveen
Henk Markus van restaurant Het Ambacht zoekt zijn inspiratie en ingredinten als rechtgeaarde Fries liefst zo dicht mogelijk bij huis. Het restaurant ontving zelfs een award voor Duurzaam Restaurant van het jaar 2015 van GaultMillau. Eigen [...]
Lees verder -
BioMelktap – Jelsum
Dat is nog eens een vondst: bij BioMelktap kan je rauwe biologische melk tappen. Geen afval en supervers. Je kan de melk rauw drinken (binnen 3 dagen) of pasteuriseren en wat langer bewaren (week). Verder is er een webwinkel met eigen biologisch [...]
Lees verder