home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij

Lokaal & Lekker Gids

Waar koop je lekker, puur en eerlijk in het Noorden? Van knapperig verse groenten tot dat speciale geitenkaasje van om de hoek. Klik op de zoekfunctie en ontdek dat producten van dichtbij gewoon vers, gezond en lekker zijn. Veel plezier!

 

  • De EKOnoom – Groningen

    Geen tijd en zin om langs lokale boeren te rijden? Dan is deze online supermarkt een uitkomst. Vanuit zijn boerderij in Noordwolde startte Peter van Kampen een van de 1e biologische webwinkels van Nederland. Sinds 2015 levert hij zelfs door heel [...]

    Lees verder
  • Restaurant Het Ambacht – Heereveen

    Henk Markus van restaurant Het Ambacht zoekt zijn inspiratie en ingredi‘nten als rechtgeaarde Fries liefst zo dicht mogelijk bij huis. Het restaurant ontving zelfs een award voor Duurzaam Restaurant van het jaar 2015 van GaultMillau. Eigen [...]

    Lees verder
  • De Wilde Slager – Groningen

    David Rutgers van De Wilde Slager had jarenlang een restaurant (De Markies) in Groningen maar vond het tijd voor iets nieuws (en meer aandacht voor zijn gezin). Hij begon een slagerij maar met alleen maar wild vlees. Best bijzonder! Hobby-jagers [...]

    Lees verder
  • Anat – Groningen

    Anat sprong als eerste in op een grote behoefte aan vegan-eetadressen in Groningen. Sindsdien gaat het als een speer en volgen er vele anderen. Maar eerlijk is eerlijk, ze maakt heerlijke gerechten waarbij je zelfs als niet-vegan vergeet dat er [...]

    Lees verder
  • Kaaskop – Groningen

    Bij Kaaskop hebben veel lekkers zoals je bij een echte delicatessenzaak mag verwachten. Wat ze extra bijzonder maakt is de ruime keuze aan lokale kazen en worst zoals kaas van Kleikracht, Tynjetaler, Kaaslust, worst van Brandt & Levie maar [...]

    Lees verder
  • Restaurant Verse Aarde – ’t Waar

    In een klein dorpje in Oost-Groningen zit galerie Waarkunst en restaurant Verse Aarde. Temidden van een grote beeldentuin kan je in deze ruime galerie ook eten: klein, puur en plantaardig. Gerechten komen uit de eigen (moes)tuin, uit de natuur [...]

    Lees verder
  • Frankville – Groningen

    Frankville is een initiatief van Frank van der Waals. Zijn doel is om samen met andere studenten een gemeenschap op te zetten rond duurzaamheid en zelfredzaamheid. In 2014 startte het eerste project met een studentenmoestuin op grond van de [...]

    Lees verder
  • Slagerij Van Broekhuizen – Dalfsen

    Slagerij Van Broekhuizen richt zich al bijna 25 jaar op het maken van hammen en worsten met een Italiaans tintje, aangepast aan de Nederlandse consument. Dat Italiaanse tintje wordt zeer serieus genomen. John gaat twee keer per jaar naar Itali‘ [...]

    Lees verder
  • BioMelktap – Jelsum

    Dat is nog eens een vondst: bij BioMelktap kan je rauwe biologische melk tappen. Geen afval en supervers. Je kan de melk rauw drinken (binnen 3 dagen) of pasteuriseren en wat langer bewaren (week). Verder is er een webwinkel met eigen biologisch [...]

    Lees verder
  • Slagerij Spijkerman – Akkrum

    Mooie ham en droge worst komt allang niet alleen meer uit Spanje of Italie want slagerij Spijkerman maakt prachtige hammen, coppa en worst. Het uitgebreide assortiment omvat Friese droge worst (diverse keren met goud bekroond) maar ook chorizo, [...]

    Lees verder
  • Bloemenpad wildpluk – Gasselternijveen

    Leah Groeneweg van Bloemenpad leerde als kind al over eetbare wilde bloemen en is een ‘wandelende encyclopedie’ op dit gebied. Met die kennis en passie wilde ze meer dan en geeft nu wildpluk workshops in Drenthe. Tijdens een wildpluk [...]

    Lees verder
  • Zuyderzee asperges – Marknesse

    Op een stukje buitendijks gebied verbouwen vader Simon en zoon Titus Galema biologische Zuyderzee asperges. Humusrijke zandgrond die zelfs bij weinig neerslag niet uitdroogt. Precies geschikt voor aspergeteelt. Zuyderzee asperges produceert op [...]

    Lees verder
Copyright 2018 Lokaal & Lekker.