home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Appelchutney

Appelchutney

  • 1 kilo appels (liefst Goudreinet)
  • 2 uien
  • 400 ml azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram rozijnen
  • 200 gram suiker
  • Gemalen kurkuma
  • Laurier
  • Foelie
CATEGORIE: Herfst

Deze appelchutney smaakt heerlijk als vulling in de empanadilla’s met snijbiet. Omdat er in de vroege zomer in Nederland geen appels beschikbaar zijn, is het handig om in het najaar alvast een paar potjes te maken.

 

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Pel de uien en snijd ze in stukjes.
  2. Doe de appels met de uien, de rozijnen, de kruiden, azijn en de suiker in een pan en breng op middelmatig vuur aan de kook. Laat de chutney op een laag vuur ongeveer 40 minuten koken. Roer regelmatig.
  3. Schenk in schone potjes (afwassen met heet water en soda). Weck de potjes of bewaar in de koelkast.


 

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.