home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Appelvierkantjes

Appelvierkantjes

  • Snufje zout
  • 2 tot 3 appels (liefst zoet en hard)
  • 70 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 70 gram suiker
  • 2 theelepels vanille extract (of zakje vanillesuiker)
  • 6 eetlepels volle melk
  • 30 gram gesmolten boter
CATEGORIE: Herfst Winter

Gebruik zoete, beetje harde appels. Maar peren kunnen ook prima. Deze appelvierkantjes lijken een beetje op een dikke pannenkoek. Ze zijn in no time op. Dus ben er snel bij!

 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bestrijk het bakblik met een dun laagje boter. Bedek het blik met bakpapier.
  2. Snij de appel in 4 stukken. Haal het klokhuis eruit. Snij de appels in dunne schijfjes.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder in een kom.
  4. Meng de eieren, suiker, zout in een kom en klop 2 minuten met een garde of mixer tot het wit/schuimig is.
  5. Voeg de vanille, melk en gesmolten boter toe en meng goed met de garde of mixer.
  6. Doe de bloem erbij en roer goed door met een garde totdat het een glad beslag is.
  7. Doe de appelschijfjes erbij en meng voorzichtig rond met een spatel. Zorg dat alle stukjes zijn bedekt met het beslag.
  8. Doe het beslag in het bakblik en maak de bovenkant een beetje glad.
  9. Doe het bakblik in de oven gedurende 35 minuten totdat het goudbruin is.
  10. Haal het blik uit de oven en laat afkoelen (ongeveer 15 minuten). Eventueel nog wat extra suiker erover.
Copyright 2018 Lokaal & Lekker.