home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Dadel pops

Dadel pops

  • 200 gram dadels zonder pit
  • 2 theelepels (kokos)olie
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 ½ eetlepel kokosrasp
  • 25 gram extra kokosrasp voor topping
CATEGORIE: Hele jaar

Iedereen houdt van zoet maar hoe maak je een traktatie toch gezond? In plaats van suiker gebruik je natuurlijke zoete ingrediënten zoals dadels, vijgen of abrikozen. Deze dadel pops met cacao zijn op elk feestje een hit, voor jong en oud.

 

  1. Zorg dat er geen pitten meer in de dadels zitten.
  2. Doe de dadels met de (kokos)olie in de blender en mix tot een gladde pasta (ongeveer 3 minuten).
  3. Voeg cacaopoeder en kokosrasp toe en mix verder.
  4. Zet mengsel 15 minuten in de koelkast.
  5. Rol van het deeg balletjes zo groot als een 1-euro munt.
  6. Rol elk balletje door de kokosrasp. Duw het er een beetje extra op.
  7. Je kan ook andere toppings gebruiken zoals gehakte nootjes of sesamzaad
  8. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
  9. Maak ze extra feestelijk door er stokjes met een lintje in te prikken.
  10. Of gebruik bonbon papieren cupjes.

 

Je kan ook ander gedroogd fruit fruit en/of noten gebruiken.

 

Let op: veel dadels (zoals uit de supermarkt) zijn toch stiekem extra gezoet!. Neem de verse medjoul dadels, die zijn het meest puur en smaakvol.

Copyright 2018 Lokaal & Lekker.