home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Hangop met rabarber, citroen en steranijs

Hangop met rabarber, citroen en steranijs

  • 150 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 1500 ml karnemelk
  • 30 gram poedersuiker
  • 350 gram rabarber (in stukjes)
  • 2 eetlepels honing
  • Sap van 1 citroen
  • Halve citroen geraspt
  • 2 steranijs
  • 1 vanillestokje (merg en peul)
CATEGORIE: Lente Zomer

Rabarber past helemaal bij het voorjaar: vrolijk van kleur en heerlijk fris van smaak. Proef de rabarber eens lekker ouderwets samen met zelfgemaakte hangop. Zuur, zoet en romig tegelijk!

 

  • Gebruik een schone (thee)doek en spoel deze af met heet water. Wring de doek uit en leg deze in een zeef. Zet de zeef op een schaal om hierin het lekvocht op te vangen. Zorg dat de uiteinden van de doek binnen de schaal vallen. Giet de karnemelk op de doek en laat het 12-24 uur afgedekt in de koelkast of op een koele plek staan.
  • Schep de uitgelekte karnemelk, nu dus hangop, uit de doek in een schone schaal en roer het even goed door. Klop in een kom de slagroom en de poedersuiker licht op en spatel dit door de hangop. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Maak de rabarber schoon en snij in stukjes. Voeg de rabarber, suiker, honing, vanillestokje, citroensap, citroenrasp en steranijs samen in een ovenschaal. Meng alles goed en zet de schaal, afgedekt met folie, gedurende 20 minuten in de oven. Laat het sap eventueel nog 5 minuten extra indikken tot siroop.
  • Schep de hangop in 4 glazen of schaaltjes en verdeel er de rabarber en de siroop naar smaak over.

 

Tip: in plaats van zelfgemaakte hangop kan je natuurlijk ook kant-en-klare hangop of kwark nemen.

 

Voor meer tips over het kweken, bereiden en bewaren van rabarber ga dan naar het artikel ‘Het lekkerste fruit onder de groenten‘.

 

 

Foto is gemaakt door Jitske Hagens www.wijzijnkees.nl

 

Copyright 2017 Lokaal & Lekker.