home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Hummus wraps

Hummus wraps

  • Peper en zout naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels sesampasta (tahin)
  • 75 ml water
  • Sap van ½ citroen
  • 175 gram zongedroogde tomaatjes op olie
  • Extra olijfolie
  • 8 wraps
  • 3 grote wortels
  • 1 krop sla
CATEGORIE: Hele jaar

Hummus, hoemoes, houmous, humus…… ofwel kikkerwtenpuree komt uit de Libanese keuken. Lekker als dip maar ook heerlijk in een wrap met extra groenten. Deze variant is met zongedroogde tomaatjes maar alles kan. Jij bent de chef!

 

 

  1. Spoel de kikkererwten, doe ze in de blender en maal fijn tot een dikke pasta ontstaat (een paar minuten).
  2. Doe de tahin, knoflook en citroensap erbij en mix weer goed.
  3. Voeg water toe om het mengsel dunner te maken (niet alles tegelijk!).
  4. Doe de zongedroogde tomaatjes en de bijbehorende olie erbij en meng weer.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg eventueel nog wat extra olie toe om het dunner te maken.
  7. Snij de wortel in dunne reepjes (julienne heet dat) of rasp de wortel. Was de sla en maak de blaadjes los.
  8. Smeer op elke wrap 2-3 eetlepels hummus en leg hier wat wortel en sla op.
  9. Rol de wraps strak op en verpak in plastic folie. Laat even 15 minuten in de koelkast afkoelen.
  10. Snij de wraps in ongeveer 10 rolletjes en steek er een prikkertje in.

 

Beleg de wraps ook eens met tomaatjes, avocado, gegrilde paprika en/of rucola. Ook heerlijk als lunch!

Copyright 2018 Lokaal & Lekker.