home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Kromkommer hapjes

Kromkommer hapjes

  • Peper en zout
  • 1 komkommer
  • 150 gram roomkaas
  • 2 eetlepels bieslook gesneden
  • 25 prikkertjes
CATEGORIE: Hele jaar Zomer

Wat is er mis met een kromme komkommer? Niets! Ze smaken precies hetzelfde. Krom is het nieuwe recht. Zonde om weg te gooien dus. Vul de holle binnenkant met roomkaas en bieslook en happen maar. Say cheese!

 

  1. Was de komkommer goed.
  2. Snij deze in de lengte door en haal de zaadjes uit de binnenkant met een theelepel.
  3. Knip de bieslook af en snij deze in kleine stukjes fijn.
  4. Meng de roomkaas met de bieslook. Voeg peper en zout naar smaak toe (of chilipeper voor extra pittigheid).
  5. Vul de komkommer met de roomkaas en verpak deze in plastic folie.
  6. Laat ongeveer 15 minuten in de koelkast stevig worden.
  7. Snij de komkommer in kleine stukjes. Niet te smal, anders vallen ze om. Ongeveer 25 stukjes.
  8. Prik er een feestelijk prikkertje in.
  9. Doe er eventueel nog wat extra peper en zout over.
  10. Prik er eventueel nog een extra blaadje basilicum en/of cherrytomaatjes op.
Copyright 2018 Lokaal & Lekker.