home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Perentaart met blauwe kaas en walnoten

Perentaart met blauwe kaas en walnoten

  • 5 plakken bladerdeeg
  • 3 handperen in vieren
  • 4 eieren
  • 200 gram gorgonzola of andere blauwaderkaas zoals Little Blue Star van De Kruidenwei
  • Zwarte peper
  • (verse) tijm
  • Fijn gehakte walnoten
  • Beetje citroensap
  • 250 gram crème fraiche
  • Quichevorm (ingevet)
CATEGORIE: Herfst Winter

Echt zo’n heerlijk herfstrecept: met vers geplukte peren en walnoten. Ik kreeg dit recept van een vriendin en heb er een lokale versie van gemaakt door de gorgonzola te vervangen door de nieuwste blauwe geitenkaas van De Kruidenwei in Nooitgedacht. Die past hier perfect bij. Nederlandse walnoten vindt je (als je geluk hebt) in je eigen tuin en anders bij de meeste biologische winkel of bij De Fledder in Kloosterburen.


hoofdgerecht voor 4 personen

  1. Oven op 200 graden voorverwarmen. Peren schillen en in vieren snijden (zonder klokhuis). Beetje citroen over de peren om verkleuring tegen te gaan. Quichevorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
  2. Crème fraiche in een pannetje verwarmen met gorgonzola. Blijven roeren tot kaas volledig is gesmolten. Pan van het het vuur halen en op smaak brengen met vers gemalen peper en de tijm.
  3. De eieren door het kaasmengsel kloppen. Mengel op bladerdeeg gieten en peren in de vorm leggen. Bolle kant boven en brede kant buiten. Cirkel vormen in de vorm. Afmaken door walnootjes erover te verdelen. In de oven gedurende 30 minuten.

 

Zowel warm al koud heel lekker, vooral met peren uit eigen tuin.

 

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.