home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Pompoensoep met geitenkaas

Pompoensoep met geitenkaas

  • 1 pompoen (ongeveer 1.5 kilo)
  • 1 teen knoflook
  • 1 chilipeper (verkruimeld)
  • 2 eetlepels olie
  • 750 ml bouillon (vers of van blokjes)
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Ovenschaal en staafmixer
CATEGORIE: Herfst Lente Winter

Als we weinig tijd hebben en toch iets gezonds op tafel willen zetten dan maken we deze pompoensoep. Pompoenen zijn buiten de koelkast vrij lang te lang te bewaren, dus altijd op voorraad, en de kinderen zijn er dol op!

 

Pompoenen zijn er in alle soorten en maten zoals de buttercup, butternut (flespompoen), spaghettipompoen maar de bekendste is de Hokkaidopompoen (de oranje, bolle variant). Het vruchtvlees heeft een heerlijke zoetige kastanjesmaak maar is rauw wel lastig te snijden. De oplossing hiervoor is de pompoen in z’n geheel 5-10 minuten te koken, dan is de schil en het vruchtvlees makkelijker te snijden. Bij de butternutpompoen is het voorkoken niet nodig.


voorgerecht 6 personen / hoofdgerecht 4 personen

  1. Kook de pompoen 5-10 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden en snijdt het vruchtvlees in grove stukken. Meng de olie met de chilipepers en knoflook. Leg de stukken in een ovenschaal, besprenkel met de olie en rooster deze 20-25 minuten in de oven.
  2. Verwarm de bouillon en meng deze met de geroosterde pompoen. Gebruik voor een dunnere soep wat extra bouillon. Pureer met de staafmixer en breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  3. Voeg voor het serveren de geitenkaas toe en garneer met salie of koriander.
  4. Lekker met wat grove stukken desembrood.

 

 

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.