home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Rabarberclafoutis met gember en sinaasappel

Rabarberclafoutis met gember en sinaasappel

  • 2 eieren
  • 20 gram gemberwortel (geschild)
  • 60 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 200 ml melk
  • 30 gram boter (plus extra om in te vetten)
  • 1 vanillestokje
  • 400 gram rabarber
  • 3 eetlepels suiker (voor de compote)
  • 1 sinaasappel
CATEGORIE: Lente Zomer

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes. Maal de gember met de suiker fijn in een keukenmachine. Leg de rabarberstukjes in een ovenschaal en voeg de gembersuiker, het sap, de uitgeperste schil en rasp van de sinaasappel toe. Schep alles nog eens goed door, dek af met folie en zet in de oven gedurende 20-30 minuten tot de rabarber net gaar is. Laat de compote daarna even afkoelen en verwijder de hele sinaasappelschil.

 

Mix ondertussen de eieren, melk en suiker goed door elkaar. Smelt de boter en klop deze met een mixer erdoor. Zeef de bloem en voeg deze met het merg van het vanillestokje toe. Mix opnieuw tot een glad beslag ontstaat.

 

Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Vul de schaaltjes met een een laagje compote (niet te veel vocht meescheppen) en schenk het beslag erover (niet te vol want het beslag komt nog iets omhoog in de oven). Zorg dat de rabarber en het beslag goed mengen door het een beetje te schudden. Zet de schaaltjes ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

 

Serveer de clafoutis warm met een feestelijk laagje poedersuiker. Nog lekkerder is met een extra bolletje roomijs.

 

Foto is gemaakt door Jitske Hagens www.wijzijnkees.nl

 

Copyright 2017 Lokaal & Lekker.