home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Rode bietenbrownies

Rode bietenbrownies

  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 500 gram rode bietjes (ongekookt)
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 250 gram licht bruine basterdsuiker
  • 100 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • Extra boter om bakblik mee in te vetten
CATEGORIE: Herfst Winter

Groenten in een chocoladebrownie? Jazeker! Rode bietjes smaken eigenlijk heel zoet en ze kleuren deze taart mooi rood. Het sap van bietjes lijkt niet alleen op bloed, het is ook nog eens goed voor je bloed. Het zit vol ijzer en vitamines. Lekker dooreten dus!

 

Klaar in 10 stappen:

  1. Schil de bieten en snij ze in stukjes zo groot als kleine dobbelstenen. Je hebt totaal 400 gram bietenblokjes nodig.
  2. Doe ze in een pannetje en zet ze net onder water. Kook ze gaar in ongeveer 15-20 minuten.
  3. Giet ze af in een zeef of vergiet en laat ze uitlekken in de gootsteen.
  4. Zet de oven aan op 180 graden Celsius. Smeer de bakvorm in met een dun laagje boter en bedek het met bakpapier.
  5. Hak de chocola en de boter ook in stukjes zo groot als kleine dobbelstenen.
  6. Doe de warme bietjes, chocoladestukjes en de boter in een hoge mengkom. Maak een gladde puree met een staafmixer of blender. De chocola en de boter smelten vanzelf door de warmte van de bietjes.
  7. Breek de eieren in een bakje. Doe de eieren en de suiker in een hoge kom en meng het met een mixer of mengmachine.
  8. Schep het ei-suikermengsel bij de rode bieten puree en roer goed door met garde.
  9. Doe nu de bloem en de cacaopoeder erbij. Meng het voorzichtig tot je geen bloem meer ziet bij het doorroeren.
  10. Giet alles in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de oven. Laat het daarna goed afkoelen. En genieten maar!

 

Copyright 2018 Lokaal & Lekker.