home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Kruimelkoekjes met jam

Kruimelkoekjes met jam

  • 150 gram koude boter (in blokjes)
  • 85 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 5 eetlepels jam
  • 1 brownieblik of bakvorm van 20 bij 20 cm (ingevet)

Een van de meeste simpele recepten om snel iets lekkers bij de koffie te serveren. Door het gebruik van jam is de crumble het gehele jaar door te maken. Je kiest gewoon je favoriete smaak. Gebruik wel een goede stevige jam zoals kersen of zwarte bessen met hele stukken fruit. Leuk om samen met de kinderen te maken of als verjaardagstraktatie op school. Parapluutje erin en klaar!

 

10-16 stuks

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf in een kom de boter, bloem en suiker met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.
  2. Verdeel de helft van het deeg in een dunne laag over het bakblik. Druk het deeg goed aan. Bestrijk de deegbodem voorzichtig met de jam. Strooi de rest van het kruimeldeeg over de jam en duw het luchtig aan.
  3. Bak de kruimelkoek in de oven in ongeveer 20 graden goudbruin. Laat de koek afkoelen en snijd in 16 of minder vierkante koekjes en uitdelen maar.

(origineel recept uit Opperdepop)

 

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.