home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Speltsalade met voorjaarsgroenten en feta

Speltsalade met voorjaarsgroenten en feta

  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 courgette
  • 200 gram spelt (of parelgort)
  • 200 gram doperwten en tuinbonen of andere groenten van het seizoen
  • 3 stuks lente-ui
  • In dunne ringen
  • 200 gram feta (in marinade)
  • 50 gram walnoten geroosterd en grofgehakt
  • 4 takjes verse oregano fijngehakt
  • ½ citroen (rasp en sap)
CATEGORIE: Lente Zomer
  1. Laat de spelt 24 uur weken in ruim water.
  2. Was de spelt en kook deze met zout in ongeveer 45-60 minuten beetgaar en laat afkoelen. De week- en kooktijd is afhankelijk van het type spelt dus volg de bijbehorende gebruiksaanwijzing.
  3. Snijd de courgette in de lengte, in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Verwarm 1 eetlepel olie (van de marinade) en bak de knoflook, courgette en lente-ui in enkele minuten gaar. Voeg de doperwten en/of andere groenten toe (blancheer deze kort indien ze vers zijn) en bak nog enkele minuten. Voeg de citroenrasp en sap toe en laat alles afkoelen.
  4. Meng de spelt, groenten, feta, 1 eetlepel olie van de marinade en verse oregano en voeg zout en peper naar smaak toe.

 

Gebruik in deze salade de groenten van het seizoen naar smaak

 

Producten zijn te koop bij:

Landgoud uit Kloosterburen (spelt)

Hansketien uit Mantinge (feta van geitenmelk)

Tuinen van Weldadigheid uit Veenhuizen (groenten)

 

© fotografie Jitske Hagens www.wijzijnkees.nl

Copyright 2018 Lokaal & Lekker.