home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Witte chocolade cheesecake met rabarber

Witte chocolade cheesecake met rabarber

  • 1 ei
  • 300 gram rabarber (in stukjes)
  • 1 kaneelstokje
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1/2 citroen (sap)
  • 250 gram roomkaas
  • 100 gram witte chocolade
  • 60 gram crème fraîche
  • 1 theelepel vanille extract
  • Ovenvaste Weck-glaasjes (220 ml)
  • 35 gram (volkoren)biscuits
  • 10 gram roomboter
CATEGORIE: Lente Zomer

Schil, indien nodig, de rabarber en snijd de stengels in stukjes. Meng de rabarber in een ovenschaal met de suiker en citroensap en kardemom. Roer alles goed door en voeg het kaneelstokje toe. Zet de schaal gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. Laat daarna even afkoelen en verwijder het kaneelstokje.

 

Verwarm de chocolade en crème fraîche in een pan. Laat al roerende het geheel smelten tot een zachte massa. Laat het geheel even afkoelen. Mix in een aparte kom de roomkaas, ei en vanille-extract gedurende 1 minuut. Voeg daarna de smolten chocolade toe en mix tot een gladde massa en vul hiermee een spuitzak..

 

Schep een laagje rabarbermoes op de bodem van het glaasje. Spuit daarna het roomkaasmengsel erop tot ongeveer 3/4 van het glaasje. Zet de glaasjes in een grote ovenschaal. Vul de schaal met heet water zodat het halverwege de buitenkant van de glaasje reikt. Bak ze gedurende 25 minuten op 180 graden Celsius. Ze mogen in het midden nog een beetje ‘drillig’ zijn.

 

Verwijder de glaasjes uit de ovenschaal en laat ze op een rooster afkoelen. Zet ze vervolgens gedurende minimaal 6 uur in de koelkast.

 

Smelt 10 gram boter. Maal de koekjes fijn en meng met deze met de gesmolten boter. Serveer de cheesecake met een klein laagje koekkruimels erop.

 

Tips:

  • In plaats van Weck-glaasjes kan je natuurlijk ook ovenvaste schaaltjes gebruiken.
  • De koekjes kan je naar eigen smaak variëren, bijvoorbeeld met noten of gember.
  • In plaats van 1-persoonsbakjes kan je ook een grote taart maken. Vergroot de hoeveelheden, maak een bodem van de koekjes in een bakvorm en giet daarop het roomkaasmengel. Bestrijk de taart vlak voor serveren met de rabarbermoes.
  • Uiteraard kan je deze cheesecake variëren met allerlei soorten (zomer)fruit zoals frambozen, bosbessen en blauwe bessen. Leg het verse fruit dan bovenop de cheesecake en de koekkruimels op de bodem van het glaasje of schaaltje.

 

 

 

Copyright 2018 Lokaal & Lekker.