home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Zelf hangop maken

Zelf hangop maken

  • 150 ml slagroom
  • 1500 ml karnemelk
  • 30 gram poedersuiker
  • Vergiet of zeef
  • Kaasdoek of theedoek

Zelf hangop maken is simpel en ouderwets lekker. Zuur, zoet en romig tegelijk! Gebruik wel de lekkerste karnemelk die je kan vinden, liefst rechtstreeks van de boer.

 

  • Gebruik een schone (thee)doek en spoel deze af met heet water. Wring de doek uit en leg deze in een zeef.
  • Zet de zeef op een schaal om hierin het lekvocht op te vangen
  • Zorg dat de uiteinden van de doek binnen de schaal vallen
  • Giet de karnemelk op de doek en laat het 12-24 uur afgedekt in de koelkast of op een koele plek staan
  • Schep de uitgelekte karnemelk, nu dus hangop, uit de doek in een schone schaal en roer het even goed door
  • Klop in een kom de slagroom en de poedersuiker licht op en spatel dit door de hangop.

 

Natuurlijk kan je de laatste stap gerust weglaten. Net zo lekker en wel zo gezond.

 

 

 

Foto is gemaakt door Jitske Hagens www.wijzijnkees.nl

Copyright 2018 Lokaal & Lekker.