home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Zomerse wraps met gegrilde groenten en geitenkaas

Zomerse wraps met gegrilde groenten en geitenkaas

  • 50 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 6 wraps
  • 2 (punt)paprika’s
  • 1 courgette
  • 150 gram verse geitenkaas met kruiden
  • Paar takjes basilicum of rucola
  • 25 gram oude kaas
  • 25 gram walnoten geroosterd
  • 75 ml (olijf)olie
  • 10 blaadjes verse basilicum
CATEGORIE: Lente Zomer
  1. Snijd de courgette doormidden en vervolgens in de lengte, in dunne repen. Maak de paprika schoon en snijd deze in vieren. Bestrijk de groenten met de olie, peper en zout. Rooster de groenten gedurende 30 minuten op 180 graden Celsius en laat deze vervolgens afkoelen.
  2. Pureer ondertussen de ingrediënten voor de pesto (rucola, oude kaas, walnoten 75 ml olijfolie, 10 blaadjes basilicum) in een keukenmachine of staafmixer. Voeg eventueel extra olie toe om de pesto dunner te maken.
  3. Verwarm elke wrap ongeveer 1 min in de oven. Besmeer deze dun met pesto, verdeel de courgette en repen paprika erover. Brokkel vervolgens de geitenkaas erover en eindig met een paar blaadjes verse basilicum of rucola. Rol de wrap in plastic folie en bewaar in de koelkast.
  4. Snijd de wraps vlak voor gebruik schuin doormidden.

 

De wraps kunnen ook heel goed worden gebruikt als borrelhapje: snijd ze dan in 4 of 6 stukken en prik er een cocktailprikker in. Voor een extra snelle wrap kun je kant-en-klare geroosterde groenten en pesto gebruiken.

 

Producten zijn te koop bij

– Geitenboerderij De Mekkerkast uit Sebaldeburen (geitenkaas- en vlees)

– Geitenboerderij De Kruidenwei uit Nooitgedacht (verse geitenkaas en Lady’s Blue blauwschimmelkaas)

– Kaasboerderij Kleikracht uit Winsum (biologische kazen van koemelk)

 

© fotografie Jitske Hagens www.wijzijnkees.nl

 

Copyright 2018 Lokaal & Lekker.