home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Broodje van eigen deeg – Groningen

‘Alles is Frans, behalve de bakker’. Dat klopt! Hier geen afbakbroden maar verse zelfgebakken desembroden op z’n Frans. Heerlijk! Het brood wordt gebakken op de stenen vloer van de oven, die centraal in de winkel staat. En terwijl je, met je eigen ogen, ziet hoe de bakkers in de open bakkerij het brood bereiden, ruik je de heerlijkste broodgeuren. De bloem is niet biologisch gecertificeerd maar heeft wel het ‘Label Rouge’ (bekend van de scharrelkip) hetgeen betekent dat de granen buiten vervuilde gebieden zijn geteelt en geen meelverbeteraars worden toegvoegd. En natuurlijk, ook op z’n Frans’, is de winkel gewoon 7 dagen per week open. Heerlijk!

 
Nederlands tarwebloem heeft vaak onvoldoende bakkwaliteit om dit type natuurlijk brood te kunnen maken. Vandaar dat bakkers helaas vaak moeten kiezen voor Frans kwaliteitsbloem.

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.