home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Fishmarket – Groningen

‘De beste haring, dat is het belangrijkste voor een goede viswinkel’ aldus visboer Jorrit Waninge. Nou dat zit hier wel snor. Als vierde generatie visboer werd ‘het ambacht vis’ hem met de paplepel ingegoten. In 2011 nam hij de befaamde viswinkel Spijkerman in de A-straat over. De klanten van toen zijn gebleven maar ook een jonger publiek weet zijn winkel inmiddels te vinden voor de lekkerste sushi van de stad. En de kibbeling is gemaakte van verse kabeljauw. Waar mogelijk is de vis duurzaam en lokaal gevangen of biologisch gekweekt zoals kabeljauw, dorade, mosselen, haring, zalm. Afhankelijk van de aanvoer vind je hier ook regelmatig de harder en oesters van De Goede Vissers (alleen in het weekend). Vraag er gerust naar. Ook wordt de vis nog steeds door zijn vader gerookt. It’s all in the family!

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.