home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Hoorn Asperges – Huis Ter Heide

Bij Hoorn Asperges worden sinds 1992 asperges geteeld. Hermen en Jacolien Hoorn hebben het bedrijf in 2012 overgenomen en zo de teelt van deze heerlijke groenten doorgezet. De asperges worden s’ochtends gestoken en zo snel mogelijk gewassen en gesorteerd. Hierna worden ze een paar uur onder water gezet en in de koelcel op ongeveer 1 graad gekoeld. Dit zorgt er voor dat de asperge zo vers mogelijk blijft.

 

Jaccolien: “Onze asperges groeien op zeer geschikte grond. Asperges houden van droge zandgrond met een laag grondwaterpeil. De samenstelling en voorbereiding van de grond zorgen voor haar unieke smaak. De mineralen die in de grond aanwezig zijn en het gebruik van compost zijn van invloed op de smaak. Ook de rassenkeuze wordt afgestemd op de grondsoort. Onze asperges profiteren optimaal van deze omstandigheden en zijn daarom zo heerlijk van smaak.”

 

Restaurants die de asperges van Hoor serveren zijn o.a. Bitter & Zoet in Veenhuizen, De Jufferen Lunsingh in Westervelde, Bij Jaap in Assen.

 

Naast asperges verbouwen Jacolien en Hermen ook rabarber welke ook vers te koop is in de winkel. Behalve deze tuinbouw activiteiten hebben ze ook een akkerbouw bedrijf met suikerbieten, aardappelen, graan en mais.

Copyright 2020 Lokaal & Lekker.