home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Kobunder kaas – Lippenhuizen

Martin Schyns is bioloog, imker en kaasmaker. Hij maakt kaas van biologische koeien- geiten- en schapenmelk waarbj de kunst van het weglaten wordt gebruikt. Minder is meer. Alle overbodige toevoegingen worden weggelaten. Dus bij voorkeur geen kaascoating (maar coating met appelstroop). Af en toe, als er geen biologische melk voorhanden is, wordt er gangbare melk gebruikt. Of van ecologisch werkende bedrijven die geen SKAL certificering (willen) hebben. Altjd uit de buurt. Puur natuur kazen dus die gerijpt worden in de kelders van een monumentale boerderij. Zoals de halfharde Rinse Geit, Jerseykoekaas met ‘grotrijping’ maar ook op verzoek halloumi, zachte schapenkaasen feta. Net even anders dus!
De kazen zijn te koop bij Auke’s Kaas op de Vismarkt in Groningen, Streekmarkt in Leek, Noordermarkt en Zuidermarkt in Amsterdam. Of op bestelling.

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.