home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Kloosterboerderij Bleyendael – Sellingen

Groninger Blaarkoppen zijn stoere en sobere maar tegelijkertijd ook aaibare en rustige koeien. Ze danken hun naam aan de witte koppen met ‘blaren’ rond de ogen. Zo bijzonder dat ze de harten van familie Kuijer hadden veroverd en zij een aantal jaren geleden besloten om hun Holsteiner veestapel te verruilen voor dit geliefde en authentieke ras. Het is ook een dubbeldoelras dat zowel voor melk- als vleesproductie wordt gebruikt. Dagelijks leveren de 120 koeien van Bleyendael hun biologische melk af aan Campina.

 

Via een soort ‘halsband’ systeem kunnen de koeien zelf beslissen of ze liever binnen of buiten verblijven en zelfs op welk tijdstip ze worden gemolken. Na hun productieve leven wordt het vlees verwerkt tot droge worst. Maar vergis je niet, dit is geen doorsnee Groninger worst. De smaak en structuur van deze Blaarkoppenworst is zacht, zonder de traditionele kruidnagel. Zo bijzonder zelfs dat de worst in een chique, zwart kartonnen doosje wordt verkocht. Sinds kort is er ook naegelhout (soort rookvlees), hamburgers en carpaccio te krijgen van dit mooie vlees (voorlopig nog via horeca).

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.