home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Molen Joeswert – Feerwerd

Molenaar Rolf Wassens maalt op ambachtelijke wijze, op natuursteen waardoor het graan werkelijk die volle van de complete korrel gemalen smaak krijgt. Naast Hollandse (biologische) granen wordt hier het Groningse spelt van boer Ale Havenga gemalen. Het ‘Oberkulmer Rotkorn’ is het zuiverste soort spelt en prima geschikt voor mensen met een tarweallergie. Bij de molen koop je meel of bloem van tarwe, spelt, mais, boekweit en rogge maar ook broodmixen, pannenkoekenmeel en hele gepelde speltkorrels.

 

De molen werd in 1855 als koren- en pelmolen gebouwd. Na enkele keren bij storm beschadigd te zijn geraakt werd de molen aan het eind van de jaren zeventig geheel gerestaureerd en daarna als productiemolen in gebruik genomen. Dit is een van de weinige molens waar spelt wordt gemalen.

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.