home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Oldehoofster kaasboerderij – Oldehove

Deze kaasboerderij is bekend geworden met de prachtige rauwmelkse schapenkaas die al vele malen in de prijzen is gevallen. Met frisse, nieuwe ambities is de familie Vergeer enige tijd geleden overgestapt van de schapenkaas naar de geiten- en koeienkaas. Maar ook hiervan weet men wederom prachtige kazen te maken zoals de Middag-Humsterlander (vernoemd naar de streek waar deze kaas wordt gemaakt), een romige pure kaas van koeienmelk en de Oldehoofster geitenkaas van ongepasteuriseerde melk (rauwmelks). Maar echt bijzonder is de de Vachèvere, zoals de naam al aangeeft, een mix van geiten- en koeienkaas. Lekker pittig vooral als deze wat langer kan liggen.

 

Behalve kazen kun je er terecht voor mooie droge worsten en van saucijzen tot schnitzels van eigen varkensvlees. Behalve biologisch werkt veehouder Arnold zoveel mogelijk zelfvoorzienend: de mest komt op het land, de biologische graan en grasklaver worden gevoerd aan de schapen, de voerresten gaan weer naar de koeien en melk van de koeien wordt gevoerd aan de lammeren. En zo is de kring rond.


Copyright 2019 Lokaal & Lekker.