home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!

< Terug naar overzicht producenten

Schotse Hooglanders – Opende

Deze Schotse Hooglanders grazen het hele jaar in verschillende natuurgebieden in de provincie Groningen. De runderen van dit bijzondere en sterke natuurras eten de planten die in de natuurgebieden groeien en onderhouden zo de natuur en leiden een heerlijk natuurlijk leven. De runderen krijgen geen krachtvoer, maar alleen gras en kruiden en zo ontstaat zogenaamd ‘grasgevoerd’ vlees. Naast gezond en lekker is het veel beter voor het milieu omdat er geen soja of granen geïmporteerd worden om de dieren te voeren. Ook blijven de kalveren 9 maanden bij hun moeder en mogen zo lang als ze willen melk drinken.

 

Het vlees wordt rechtstreeks van boer thuis bezorgd in verschillende pakketten vanaf 5 kilo. De pakketten kunnen ook opgehaald worden op de boerderij.

 

Lees hier meer over de eigenaren Ymkje en Jelwin Kuipers (serie Boer in Beeld).

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.