home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Brood/granen

  • Molen Mulder Pot – Kropswolde

    Molen Mulder Pot in Kropswolde is een ambachtelijke korenmolen uit 1914 waar nog echt graan wordt gemalen door de molenstenen. Het molenaarsvak behoort al vijf generaties lang bij de familie Pot, vandaar de naam Mulder Pot. Mulder betekent in de [...]

    Lees verder
  • Het Geweide Hof – Garmerwolde

    Het Geweide Hof van de familie van Zanten verbouwt biologisch tarwe, karwijzaad en blauw maanzaad. Het tarwe wordt verwerkt door molenaar ’t Lam en vervolgens gebakken door bakkerij Staghouwer. Op klein schaal worden ook enkele historische [...]

    Lees verder
  • Molen De Paisermeul – Peize

    In de winkel van molen De Paisermeul worden naast eigen producten zoals natuur -en zuurdesembrood, koek en roggebrood ook molenmeel en een compleet assortiment producten voor thuis bakkers verkocht. De producten zijn puur natuur en zonder [...]

    Lees verder
  • Broodje van eigen deeg – Groningen

    ‘Alles is Frans, behalve de bakker’. Dat klopt! Hier geen afbakbroden maar verse zelfgebakken desembroden op z’n Frans. Heerlijk! Het brood wordt gebakken op de stenen vloer van de oven, die centraal in de winkel staat. En [...]

    Lees verder
  • Bakker Le Perron – Zwolle

    Biologische broden met Franse allure: een krokante korst maar heerlijk zacht van binnen. Bakker Le Perron staat op diverse versmarkten in Nederland maar heeft ook een eigen winkel in Zwolle. Een deel van het verwerkte biologische graan komt uit [...]

    Lees verder
  • Het Bakkerscafé – Groningen

    Het Bakkerscafe is een winkel, bakkerij en lunchplek in één. Lekker fris ingericht en gezellig om te zitten. Het brood,  E-nummer vrij en deels lokaal van oorsprong, wordt gemaakt door bakkerij Borgesius en in de winkel vers afgebakken. Als je [...]

    Lees verder
  • Bakkerij Van Esch – Zevenhuizen

    Brood van uitsluitend biologisch Gronings graan, desem, water en zout. Meer is er niet nodig voor een mooi gezond brood! Akkerbouwer Piet van Zanten uit Garmerwolde verbouwt hiervoor het tarwe zoals Ommelander, Emmer en Cardos en Ale Havenga uit [...]

    Lees verder
  • Der Nudelladen pasta – Oldenburg/Groningen

    Heerlijke zelfgemaakte pasta’s, sauzen, pesto’s en kazen. Na een bezoek aan deze Duitse pastawagen op de Groningse versmarkt staat er in een handomdraai een bijzondere Italiaanse maaltijd op tafel. Thomas en zijn collega’s [...]

    Lees verder
  • Wieringa’s knappertjes – Wildervank

    De familie Wierenga uit Wildervank heeft al sinds 1914 een bakkerij. In 1933 ontwikkelt Hendrik Wieringa het Knappertje; een cracker die als variant dient op de Groninger hardbroden die in die tijd geliefd waren bij landarbeiders en zeelieden. [...]

    Lees verder
  • Bakkerij Peters – Leens

    Een aantal bakkers en restaurants in en om de stad bakt brood van het Groningse spelt. Bakker Dick Peters bakt er bovendien heerlijke roomboterkoekjes, appelgebak en echte Groninger speltkoek mee. Het heeft een pure smaak en geur, is smakelijk [...]

    Lees verder
  • Molen Joeswert – Feerwerd

    Molenaar Rolf Wassens maalt op ambachtelijke wijze, op natuursteen waardoor het graan werkelijk die volle van de complete korrel gemalen smaak krijgt. Naast Hollandse (biologische) granen wordt hier het Groningse spelt van boer Ale [...]

    Lees verder
  • Landgoud – Kloosterburen

    Akkerbouwer Ale Havenga is een enthousiaste duizendpoot. Naast de teelt van oergraan spelt  en witte aalbessen bedenkt hij hiermee de meest bijzondere producten. De witte aalbessen worden in juni en juli vers verkocht maar ook omgetoverd tot een [...]

    Lees verder
Copyright 2024 Lokaal & Lekker.