home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Koeienkaas

  • Kaasboerderij Wezenspyk – Den Burg

    Kaasboerderij Wezenspyk maakt heerlijke Texelse kaas. Naast klassieke Texelse Boerenkaas van koemelk maken ze ook geitenkaas en schapenkaas. De rauwmelkse halfharde schapenkaas heeft zelfs het Presidium van Slow Food gekregen. Het doel van het [...]

    Lees verder
  • Kobunder kaas – Lippenhuizen

    Martin Schyns is bioloog, imker en kaasmaker. Hij maakt kaas van biologische koeien- geiten- en schapenmelk waarbj de kunst van het weglaten wordt gebruikt. Minder is meer. Alle overbodige toevoegingen worden weggelaten. Dus bij voorkeur geen [...]

    Lees verder
  • Kaasmakerij De Nylander – Workum

    Kruidnagelkaas is de specialiteit van deze biologische kaasboerderij en al vele malen in de prijzen gevallen. Het geheim? Het gras in de wei, de romige melk van de Jersey-koe, rijping van minimaal 8 maanden en vakmanschap van de kaasmaker zullen [...]

    Lees verder
  • Landgoed Mariënwaerdt – Beesd

    De naam Mariënwaerdt betekent het eiland (waard) van Maria. De geschiedenis van dit particulier landgoed van ruim 900 hectare gaat terug tot 1129 en inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed. Op [...]

    Lees verder
  • Oldehoofster kaasboerderij – Oldehove

    Deze kaasboerderij is bekend geworden met de prachtige rauwmelkse schapenkaas die al vele malen in de prijzen is gevallen. Met frisse, nieuwe ambities is de familie Vergeer enige tijd geleden overgestapt van de schapenkaas naar de geiten- en [...]

    Lees verder
  • Zuivelboerderij WaddenMax – Hornhuizen

    Volle, romige kwark wordt gemaakt door biologisch veehouder Max van Tilburg en zijn familie. Dicht tegen de Waddenzee grazen de ongeveer 85 melkkoeien en hebben daar een heerlijk leven. Ook in de winter eten ze gras (hooi of kuilvoer) van eigen [...]

    Lees verder
  • Kleikracht – Winsum

    De koeien van Jolanda en Martin geven een heerlijke biologische melk. Zou dat komen omdat de koeien zo relaxed worden door de kunst die in de stal hangt? Of omdat de koeien regelmatig kunnen genieten van etherische oliën? De kazen, van jong tot [...]

    Lees verder
Copyright 2020 Lokaal & Lekker.