home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Lamsvlees

  • Schapenkaasmakerij De Waddel – Den Hoorn

    Lange tijd was De Waddel de enige schapenkaasmakerij op Texel die nog op traditionele manier rauwmelkse schapenkaas maakte. Toen kaasboerderij Wezenspyk dat in 2002 ook ging doen, werd het voor Slow Food mogelijk een ‘Presidium van de [...]

    Lees verder
  • Slagerij Van Broekhuizen – Dalfsen

    Slagerij Van Broekhuizen richt zich al bijna 25 jaar op het maken van hammen en worsten met een Italiaans tintje, aangepast aan de Nederlandse consument. Dat Italiaanse tintje wordt zeer serieus genomen. John gaat twee keer per jaar naar Itali‘ [...]

    Lees verder
  • Slagerij Menno Hoekstra – Anjum

    Slagerij Menno Hoekstra is al meer dan 100 jaar in de wijde omtrek een goed bekend staande ambachtelijke slagerij. Menno Hoekstra heeft de familietraditie voortgezet door in de voetsporen van zijn vader Willem Hoekstra te treden als vierde [...]

    Lees verder
  • Smaakvol Slochteren – Slochteren

    Ellen en Tjibbe hebben een schapenbedrijf met daarnaast een theetuin en boerderijwinkel met de naam Smaakvol Slochteren. Momenteel bestaat de kudde uit zoÕn 60 ooien en 3 dek-rammen van het ras Poll Dorset. Het ras heeft een aantal bijzondere [...]

    Lees verder
  • Slagerij De Buurderij – Noordlaren

    De Limousinkoeien van boer Jan Arends grazen al bijna 10 jaar in het Zuidlaardermeergebied van het Groninger Landschap. Het Groninger Landschap wil graag dat het gebied wordt begraasd en de boer wil graag een geschikt stuk land. Allebei blij en [...]

    Lees verder
  • Herders van Balloo – Balloërveld

    Het Drentse heidelamsvlees lijkt qua smaak, structuur en kleur veel op wild. En dat is niet zo vreemd want de schapen grazen dagelijks op het Balloerveld en eten niets anders dan heide, kruiden en gras. En dat geeft het vlees een heel bijzondere [...]

    Lees verder
  • Slagerij De Groene Weg – Groningen

    De Groene Weg verkoopt eerlijk, natuurlijk en goed vlees. Slager Flip van ‘t Riet haalt zijn biologische vlees het liefst uit de provincie zelf.   Het rund- en lamsvlees komt van boerderijen uit de omgeving die hun vee laten grazen in [...]

    Lees verder
Copyright 2024 Lokaal & Lekker.