home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Vis/Vlees

  • Schapenkaasmakerij De Waddel – Den Hoorn

    Lange tijd was De Waddel de enige schapenkaasmakerij op Texel die nog op traditionele manier rauwmelkse schapenkaas maakte. Toen kaasboerderij Wezenspyk dat in 2002 ook ging doen, werd het voor Slow Food mogelijk een ‘Presidium van de [...]

    Lees verder
  • Zorgboerderij Onstaheerd – Sauwerd

    Aan de singel van de voormalige Onstaborg vind je de biologische zorgboerderij Onstaheerd met Limousin-runderen, schapen en scharrelvarkens. Het bijzondere Reitdiepvlees is online te bestellen of af te halen in de boerderijwinkel.

    Lees verder
  • Slagerij Van Broekhuizen – Dalfsen

    Slagerij Van Broekhuizen richt zich al bijna 25 jaar op het maken van hammen en worsten met een Italiaans tintje, aangepast aan de Nederlandse consument. Dat Italiaanse tintje wordt zeer serieus genomen. John gaat twee keer per jaar naar Itali‘ [...]

    Lees verder
  • De Wilde Slager – Groningen

    David Rutgers van De Wilde Slager had jarenlang een restaurant (De Markies) in Groningen maar vond het tijd voor iets nieuws (en meer aandacht voor zijn gezin). Hij begon een slagerij maar met alleen maar wild vlees. Best bijzonder! Hobby-jagers [...]

    Lees verder
  • Slagerij Spijkerman – Akkrum

    Mooie ham en droge worst komt allang niet alleen meer uit Spanje of Italie want slagerij Spijkerman maakt prachtige hammen, coppa en worst. Het uitgebreide assortiment omvat Friese droge worst (diverse keren met goud bekroond) maar ook chorizo, [...]

    Lees verder
  • BioMelktap – Jelsum

    Dat is nog eens een vondst: bij BioMelktap kan je rauwe biologische melk tappen. Geen afval en supervers. Je kan de melk rauw drinken (binnen 3 dagen) of pasteuriseren en wat langer bewaren (week). Verder is er een webwinkel met eigen biologisch [...]

    Lees verder
  • Slagerij Menno Hoekstra – Anjum

    Slagerij Menno Hoekstra is al meer dan 100 jaar in de wijde omtrek een goed bekend staande ambachtelijke slagerij. Menno Hoekstra heeft de familietraditie voortgezet door in de voetsporen van zijn vader Willem Hoekstra te treden als vierde [...]

    Lees verder
  • Natuurtuin ’t Hummelhus – Oudehorne

    Natuurtuin ’t Hummelhžs verbouwd ongeveer 140 verschillende groenten allemaal onbespoten. Verder zijn er 500 fruitstruiken, 120 fruitbomen, eigen Hereford koeien en 2 boomgaarden elders in Friesland. De tuin van 5000 m2 wordt beheerd door [...]

    Lees verder
  • Doetie’s geiten – Jubbega

    Doetie’s geiten worden elke dag met de hand (!) gemolken. Met 16 Toggenburger geiten lijkt het kleinschalig maar onderschat deze kaasmaakster niet. Ze maakt zeer bijzondere rauwmelkse kazen zoals verschillende witschimmelkaasjes zoals [...]

    Lees verder
  • Rispens State – Ijlst

    Rispens State is een biologisch fokbedrijf voor Friese roodbonte koeien: een authentieke Friese koe die met uitsterven wordt bedreigd. De roodbonten vormen een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Friesland Žn Nederland. Behoud van [...]

    Lees verder
  • Waddenvarkens – Uithuizermeeden

    Het oude ras Bonte Bentheimer staat bekend om hun bijzondere smaak vlees. De gevlekte waddenvarkens leven in Uithuizermeeden het hele jaar door buiten. Hier kunnen ze lekker scharrelen, wroeten en luieren. Net zoals de 100 bofkippen die dankzij [...]

    Lees verder
  • Smaakvol Slochteren – Slochteren

    Ellen en Tjibbe hebben een schapenbedrijf met daarnaast een theetuin en boerderijwinkel met de naam Smaakvol Slochteren. Momenteel bestaat de kudde uit zoÕn 60 ooien en 3 dek-rammen van het ras Poll Dorset. Het ras heeft een aantal bijzondere [...]

    Lees verder
  • De Sikke’s Hoeve – Woudbloem

    Op de Sikke’s Hoeve lopen prachtige ‘boerengeiten’ die de hele zomer in natuurgebieden lopen en ’s winters op stal staan. Door zomers buiten te grazen in een gebied met veel diversiteit aan vegetatie ontstaat een heerlijk [...]

    Lees verder
  • Palingrokerij Vos – Noordlaren

    Palingrokerij Vos is een bekend adres voor lekkere gerookte paling. De paling wordt vers gevangen in het nabijgelegen Zuidlaardermeer, een natuurgebied met relatief schoon water. Al generaties lang wordt hier door de familie Vos met fuiken [...]

    Lees verder
  • Palingrokerij Postma – Zoutkamp

    In een van de nostalgische, pastelkleurige vissershuisjes verkoopt Gaele Postma zijn zelfgevangen Reitdiepvis zoals paling, zeelt en rivierkreeftjes. Alleen hij heeft visrechten voor deze zoetwatervissen. Vooral de huisgerookte wilde en minder [...]

    Lees verder
  • Landgoed Mariënwaerdt – Beesd

    De naam Mariënwaerdt betekent het eiland (waard) van Maria. De geschiedenis van dit particulier landgoed van ruim 900 hectare gaat terug tot 1129 en inmiddels beheert de negende generatie van de familie Van Verschuer het landgoed. Op [...]

    Lees verder
  • Brandt & Levie worstmakers – Baambrugge

    Jiri, Geert en Samuel zijn de worstmakers van Brandt & Levie. Het zijn drie vrienden met een passie voor goed eten en met name worst. Om de fijne kneepjes van het worst maken te leren zijn zij in Italië geweest. Nu passen de worstmakers die [...]

    Lees verder
  • Schotse Hooglanders – Opende

    Deze Schotse Hooglanders grazen het hele jaar in verschillende natuurgebieden in de provincie Groningen. De runderen van dit bijzondere en sterke natuurras eten de planten die in de natuurgebieden groeien en onderhouden zo de natuur en leiden [...]

    Lees verder
  • Slagerij De Buurderij – Noordlaren

    De Limousinkoeien van boer Jan Arends grazen al bijna 10 jaar in het Zuidlaardermeergebied van het Groninger Landschap. Het Groninger Landschap wil graag dat het gebied wordt begraasd en de boer wil graag een geschikt stuk land. Allebei blij en [...]

    Lees verder
  • Herders van Balloo – Balloërveld

    Het Drentse heidelamsvlees lijkt qua smaak, structuur en kleur veel op wild. En dat is niet zo vreemd want de schapen grazen dagelijks op het Balloerveld en eten niets anders dan heide, kruiden en gras. En dat geeft het vlees een heel bijzondere [...]

    Lees verder
  • Slagerij De Groene Weg – Groningen

    De Groene Weg verkoopt eerlijk, natuurlijk en goed vlees. Slager Flip van ‘t Riet haalt zijn biologische vlees het liefst uit de provincie zelf.   Het rund- en lamsvlees komt van boerderijen uit de omgeving die hun vee laten grazen in [...]

    Lees verder
  • Geitenboerderij Hansketien – Mantinge

    In het bosrijke Drenthe bevindt zich de boerderij van Ina Eleveld en Peter Govers. Deze is vernoemd naar hun lievelingsgeit: Hanske nummer tien, hetgeen typerend is voor de manier waarop zij hun dieren houden, met veel liefde. De geiten worden [...]

    Lees verder
  • Grasdierdorp – Drouwenerveen

    Varkens houden van nature van wroeten. En dat is wat ze volop kunnen doen op de boerderij bij Wim Brinkman en Greet Hospers. De varkens leven in de buitenlucht met een soort luifel van stro ter bescherming tegen weer en wind. In de zomer kunnen [...]

    Lees verder
  • Kloosterboerderij Bleyendael – Sellingen

    Groninger Blaarkoppen zijn stoere en sobere maar tegelijkertijd ook aaibare en rustige koeien. Ze danken hun naam aan de witte koppen met ‘blaren’ rond de ogen. Zo bijzonder dat ze de harten van familie Kuijer hadden veroverd en zij een aantal [...]

    Lees verder
  • De Goede Vissers (TS31 Internos)

    De vissers Jan en Barbara Geertsema van het schip TS31 Internos behoren tot de Goede Vissers, die duurzaam en volgens de seizoenen vissen op het Wad. De Goede Vissers willen slimmer vissen en proberen een goed inkomen te verdienen met mooie vis, [...]

    Lees verder
Copyright 2024 Lokaal & Lekker.