home Geef lokaal - geschenken met hart voor de regio

Producenten van: Workshop

  • Het Geweide Hof – Garmerwolde

    Het Geweide Hof van de familie van Zanten verbouwt biologisch tarwe, karwijzaad en blauw maanzaad. Het tarwe wordt verwerkt door molenaar ’t Lam en vervolgens gebakken door bakkerij Staghouwer. Op klein schaal worden ook enkele historische [...]

    Lees verder
  • Bloemenpad wildpluk – Gasselternijveen

    Leah Groeneweg van Bloemenpad leerde als kind al over eetbare wilde bloemen en is een ‘wandelende encyclopedie’ op dit gebied. Met die kennis en passie wilde ze meer dan en geeft nu wildpluk workshops in Drenthe. Tijdens een wildpluk [...]

    Lees verder
  • Frankville – Groningen

    Frankville is een initiatief van Frank van der Waals. Zijn doel is om samen met andere studenten een gemeenschap op te zetten rond duurzaamheid en zelfredzaamheid. In 2014 startte het eerste project met een studentenmoestuin op grond van de [...]

    Lees verder
  • Dhana chocolade – Groningen

    Drie jaar geleden ontdekte Dhana voor het eerst rauwe chocolade. Het maakte haar vrolijker en energieker en besloot ook andere mensen dit gezonde lekkers te laten proeven en ervaren. Rauwe chocolade zijn chocoladeproducten gemaakt van gemalen [...]

    Lees verder
  • Anat – Groningen

    Anat sprong als eerste in op een grote behoefte aan vegan-eetadressen in Groningen. Sindsdien gaat het als een speer en volgen er vele anderen. Maar eerlijk is eerlijk, ze maakt heerlijke gerechten waarbij je zelfs als niet-vegan vergeet dat er [...]

    Lees verder
  • De Wilde Slager – Groningen

    David Rutgers van De Wilde Slager had jarenlang een restaurant (De Markies) in Groningen maar vond het tijd voor iets nieuws (en meer aandacht voor zijn gezin). Hij begon een slagerij maar met alleen maar wild vlees. Best bijzonder! Hobby-jagers [...]

    Lees verder
  • Micro distilleerderij Alambik – Midwolda

    Sandra en Zarko Nesic van micro distilleerderij Alambik komen oorspronkelijk uit de Balkan. Distilleren wordt daar met de paplepel ingegoten. Elke familie maakt wel zijn eigen drank. De dranken van Alambik worden op authentieke en ambachtelijke [...]

    Lees verder
  • Lokaal 55 – Sneek

    Lokaal 55 is oorspronkelijk ontworpen als gemeentelijk abattoir (1931). . In 2011 startte de renovatie en is het pand omgetoverd tot kookstudio, vergaderlocatie en cateringbedrijf. In het stoere, industri‘le gebouw tref je nog steeds enkele [...]

    Lees verder
  • Broodje van eigen deeg – Groningen

    ‘Alles is Frans, behalve de bakker’. Dat klopt! Hier geen afbakbroden maar verse zelfgebakken desembroden op z’n Frans. Heerlijk! Het brood wordt gebakken op de stenen vloer van de oven, die centraal in de winkel staat. En [...]

    Lees verder
  • De Fruithof – Fredriksoord

    Stichting De Fruithof Frederiksoord beheert een collectie fruitrassen die is verzameld door de Noordelijke Pomologische Vereniging NPV. In boomgaard staan ongeveer 800 verschillende appel-, peren- en pruimenrassen, die zijn ondergebracht in [...]

    Lees verder
  • Boomgaard De Hagen – Haulerwijk

    Boomgaard De Hagen heeft zijn naam te danken aan de hagen van bomen en struiken rond het fruit. De biodiversiteit van deze boomgaard is uniek. Hier vind je allerlei soorten fruit zoals bessen, bramen, pruimen, kerspruimen, ouderwetse appels, [...]

    Lees verder
Copyright 2019 Lokaal & Lekker.