home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij

Lokaal & Lekker Gids

Waar koop je lekker, puur en eerlijk in het Noorden? Van knapperig verse groenten tot dat speciale geitenkaasje van om de hoek. Klik op de zoekfunctie en ontdek dat producten van dichtbij gewoon vers, gezond en lekker zijn. Veel plezier!

 

  • Wotter uut Grunn

    Het is eigenlijk veel slimmer om water uit de kraan te drinken in plaats van water uit een fles(je) te kopen. Slimmer voor je portemonnee en vooral: beter voor het milieu. Het hoeft niet per vrachtwagen vervoerd te worden, niet te worden verpakt [...]

    Lees verder
  • Bakkerij Peters – Leens

    Een aantal bakkers en restaurants in en om de stad bakt brood van het Groningse spelt. Bakker Dick Peters bakt er bovendien heerlijke roomboterkoekjes, appelgebak en echte Groninger speltkoek mee. Het heeft een pure smaak en geur, is smakelijk [...]

    Lees verder
  • Geitenboerderij De Oude Streek – Zevenhuizen

    Eigenaresse Hanneke Kuppens kent alle geiten bij naam en maakt fantastische biologische geitenkazen. Behalve de bekende geitencamembert Machedoux maakt zij een heel assortiment rauwmelkse kazen op traditionele wijze. Er zijn harde geitenkazen [...]

    Lees verder
  • Orobianco buffelmozzarella – Opende

    Een Groningse boerenzoon en een Italiaanse kaasmaker maken sinds een aantal jaren samen een superverse Hollandse buffelmozzarella. Echt lekkere mozzarella belandt namelijk binnen 3 dagen van de buffel in je mond. Zo hoort het in Italië en zo kun [...]

    Lees verder
  • Molen Joeswert – Feerwerd

    Molenaar Rolf Wassens maalt op ambachtelijke wijze, op natuursteen waardoor het graan werkelijk die volle van de complete korrel gemalen smaak krijgt. Naast Hollandse (biologische) granen wordt hier het Groningse spelt van boer Ale [...]

    Lees verder
  • De Fledder – Kloosterburen

    ‘Fledder’ is Gronings voor vlier. Van deze struik en die van de appelbessen en duindoorn worden op deze biologische plantage de bessen en bloesem geplukt om er friszoete jams, siropen en wijn van te maken. Deze bijzondere bessen zijn behalve [...]

    Lees verder
  • De BijZaak – Yde

    Je kunt het zo gek niet bedenken of Klaas Sluiman maakt het met honing. Een imker in hart en nieren maar ook een lekkerbek die met deze zoete lekkernij graag kookt of nieuwe producten bedenkt. Naast pure honing maakt hij sauzen, chutneys, [...]

    Lees verder
  • Bierbrouwerij Maallust – Veenhuizen

    In het ‘gevangenisdorp’ Veenhuizen is een voormalige graanmaalderij door 25 bierliefhebbers gered van de ondergang. Deze groep ondernemers, met als bijnaam De Zware Jongens toverden deze historische plek om  tot een sfeervol proeflokaal en een [...]

    Lees verder
  • Kloosterboerderij Bleyendael – Sellingen

    Groninger Blaarkoppen zijn stoere en sobere maar tegelijkertijd ook aaibare en rustige koeien. Ze danken hun naam aan de witte koppen met ‘blaren’ rond de ogen. Zo bijzonder dat ze de harten van familie Kuijer hadden veroverd en zij een aantal [...]

    Lees verder
  • Kleikracht – Winsum

    De koeien van Jolanda en Martin geven een heerlijke biologische melk. Zou dat komen omdat de koeien zo relaxed worden door de kunst die in de stal hangt? Of omdat de koeien regelmatig kunnen genieten van etherische oliën? De kazen, van jong tot [...]

    Lees verder
  • Landgoud – Kloosterburen

    Akkerbouwer Ale Havenga is een enthousiaste duizendpoot. Naast de teelt van oergraan spelt  en witte aalbessen bedenkt hij hiermee de meest bijzondere producten. De witte aalbessen worden in juni en juli vers verkocht maar ook omgetoverd tot een [...]

    Lees verder
  • Bessenkwekerij Allardsoog – Bakkeveen

    Klaartje van Wijk miste de Brabants blauwe bessen uit haar jeugd en besloot ze zelf te gaan verbouwen op de melkveeboerderij van haar man Hans. Inmiddels is de bessenteelt uitgebreid met rode bessen, zwarte bessen en frambozen en als het even [...]

    Lees verder
Copyright 2020 Lokaal & Lekker.