home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij

Lokaal & Lekker Gids

Waar koop je lekker, puur en eerlijk in het Noorden? Van knapperig verse groenten tot dat speciale geitenkaasje van om de hoek. Klik op de zoekfunctie en ontdek dat producten van dichtbij gewoon vers, gezond en lekker zijn. Veel plezier!

 

  • Hofje van Harkstede – Harkstede

    Hofje van Harkstede is een hobbytuin met op biologische wijze geteelde groenten, fruit en bloemen. Ook verkoop van gedroogd fruit uit eigen tuin, diverse soorten jam en chutneys, planten en stekken in het voorjaar, bloemen uit de pluktuin in de [...]

    Lees verder
  • Pernikkel – Groningen

    Bij Pernikkel weten ze dat goed eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Drie vrienden namen de zaag- en boormachine zelf ter hand en creëerden een gezellig spijslokaal met vintage look. Pernikkelen is Vlaams voor een onweerstaanbare drang hebben [...]

    Lees verder
  • Schapenkaasmakerij De Waddel – Den Hoorn

    Lange tijd was De Waddel de enige schapenkaasmakerij op Texel die nog op traditionele manier rauwmelkse schapenkaas maakte. Toen kaasboerderij Wezenspyk dat in 2002 ook ging doen, werd het voor Slow Food mogelijk een ‘Presidium van de [...]

    Lees verder
  • Restaurant Het Ambacht – Heereveen

    Henk Markus van restaurant Het Ambacht zoekt zijn inspiratie en ingredi‘nten als rechtgeaarde Fries liefst zo dicht mogelijk bij huis. Het restaurant ontving zelfs een award voor Duurzaam Restaurant van het jaar 2015 van GaultMillau. Eigen [...]

    Lees verder
  • Kaaskop – Groningen

    Bij Kaaskop hebben veel lekkers zoals je bij een echte delicatessenzaak mag verwachten. Wat ze extra bijzonder maakt is de ruime keuze aan lokale kazen en worst zoals kaas van Kleikracht, Tynjetaler, Kaaslust, worst van Brandt & Levie maar [...]

    Lees verder
  • Fruit- & wijngaard Ol Diek – Nieuwolda

    Fruit- en wijngaard Ol Diek is gespecialseerd in het telen van appels, peren, kersen, pruimen en wijndruiven. Van 9 verschillende druiven maakt men witte, rode en rose wijnen. Denk aan rassen zoals Souvignier, Solaris, Merzling-Johanniter die [...]

    Lees verder
  • BioMelktap – Jelsum

    Dat is nog eens een vondst: bij BioMelktap kan je rauwe biologische melk tappen. Geen afval en supervers. Je kan de melk rauw drinken (binnen 3 dagen) of pasteuriseren en wat langer bewaren (week). Verder is er een webwinkel met eigen biologisch [...]

    Lees verder
  • Zuyderzee biologische asperges – Marknesse

    Op een stukje buitendijks gebied verbouwen vader Simon en zoon Titus Galema biologische Zuyderzee asperges. Humusrijke zandgrond die zelfs bij weinig neerslag niet uitdroogt. Precies geschikt voor aspergeteelt. Zuyderzee asperges produceert op [...]

    Lees verder
  • De Wilde Slager – Groningen

    David Rutgers van De Wilde Slager had jarenlang een restaurant (De Markies) in Groningen maar vond het tijd voor iets nieuws (en meer aandacht voor zijn gezin). Hij begon een slagerij maar met alleen maar wild vlees. Best bijzonder! Hobby-jagers [...]

    Lees verder
  • Dhana chocolade – Groningen

    Drie jaar geleden ontdekte Dhana voor het eerst rauwe chocolade. Het maakte haar vrolijker en energieker en besloot ook andere mensen dit gezonde lekkers te laten proeven en ervaren. Rauwe chocolade zijn chocoladeproducten gemaakt van gemalen [...]

    Lees verder
  • Slagerij Spijkerman – Akkrum

    Mooie ham en droge worst komt allang niet alleen meer uit Spanje of Italie want slagerij Spijkerman maakt prachtige hammen, coppa en worst. Het uitgebreide assortiment omvat Friese droge worst (diverse keren met goud bekroond) maar ook chorizo, [...]

    Lees verder
  • Bloemenpad wildpluk – Gasselternijveen

    Leah Groeneweg van Bloemenpad leerde als kind al over eetbare wilde bloemen en is een ‘wandelende encyclopedie’ op dit gebied. Met die kennis en passie wilde ze meer dan en geeft nu wildpluk workshops in Drenthe. Tijdens een wildpluk [...]

    Lees verder
Copyright 2020 Lokaal & Lekker.