home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij

Lokaal & Lekker Gids

Waar koop je lekker, puur en eerlijk in het Noorden? Van knapperig verse groenten tot dat speciale geitenkaasje van om de hoek. Klik op de zoekfunctie en ontdek dat producten van dichtbij gewoon vers, gezond en lekker zijn. Veel plezier!

 

  • Schapenkaasmakerij De Waddel – Den Hoorn

    Lange tijd was De Waddel de enige schapenkaasmakerij op Texel die nog op traditionele manier rauwmelkse schapenkaas maakte. Toen kaasboerderij Wezenspyk dat in 2002 ook ging doen, werd het voor Slow Food mogelijk een ‘Presidium van de [...]

    Lees verder
  • Brouwerij Martinus – Groningen

    Lokale brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond maar wat brouwerij Martinus extra bijzonder maakt is de locatie. In dit unieke pand, ontworpen door de Groningse architect Klein, was voorheen een drukkerij gevestigd. Het ene ambacht [...]

    Lees verder
  • Yann Chocolaterie La Poutre – Winsum

    Iwikje La PoutrŽé van Yann chocolaterie maakt heerlijke bonbons die zeker een omweg waard zijn. Ze maakt wel veertig smaken waaruit het moeilijk kiezen is. Zoek je iets verrassends, probeer dan de smaken roos-framboos, kokos-limoen, Groninger [...]

    Lees verder
  • Kaasboerderij Wezenspyk – Den Burg

    Kaasboerderij Wezenspyk maakt heerlijke Texelse kaas. Naast klassieke Texelse Boerenkaas van koemelk maken ze ook geitenkaas en schapenkaas. De rauwmelkse halfharde schapenkaas heeft zelfs het Presidium van Slow Food gekregen. Het doel van het [...]

    Lees verder
  • Dhana chocolade – Groningen

    Drie jaar geleden ontdekte Dhana voor het eerst rauwe chocolade. Het maakte haar vrolijker en energieker en besloot ook andere mensen dit gezonde lekkers te laten proeven en ervaren. Rauwe chocolade zijn chocoladeproducten gemaakt van gemalen [...]

    Lees verder
  • De Wilde Slager – Groningen

    David Rutgers van De Wilde Slager had jarenlang een restaurant (De Markies) in Groningen maar vond het tijd voor iets nieuws (en meer aandacht voor zijn gezin). Hij begon een slagerij maar met alleen maar wild vlees. Best bijzonder! Hobby-jagers [...]

    Lees verder
  • BioMelktap – Jelsum

    Dat is nog eens een vondst: bij BioMelktap kan je rauwe biologische melk tappen. Geen afval en supervers. Je kan de melk rauw drinken (binnen 3 dagen) of pasteuriseren en wat langer bewaren (week). Verder is er een webwinkel met eigen biologisch [...]

    Lees verder
  • Slagerij Van Broekhuizen – Dalfsen

    Slagerij Van Broekhuizen richt zich al bijna 25 jaar op het maken van hammen en worsten met een Italiaans tintje, aangepast aan de Nederlandse consument. Dat Italiaanse tintje wordt zeer serieus genomen. John gaat twee keer per jaar naar Itali‘ [...]

    Lees verder
  • Restaurant Het Ambacht – Heereveen

    Henk Markus van restaurant Het Ambacht zoekt zijn inspiratie en ingredi‘nten als rechtgeaarde Fries liefst zo dicht mogelijk bij huis. Het restaurant ontving zelfs een award voor Duurzaam Restaurant van het jaar 2015 van GaultMillau. Eigen [...]

    Lees verder
  • Landwinkel Oldiek – Nieuwolda

    Landwinkel Oldiek is gespecialseerd in het telen van appels, peren, kersen, pruimen en wijndruiven. Van 9 verschillende druiven maakt men witte, rode en rose wijnen. Denk aan rassen zoals Souvignier, Solaris, Merzling-Johanniter die het goed [...]

    Lees verder
  • Kaaskop – Groningen

    Bij Kaaskop hebben veel lekkers zoals je bij een echte delicatessenzaak mag verwachten. Wat ze extra bijzonder maakt is de ruime keuze aan lokale kazen en worst zoals kaas van Kleikracht, Tynjetaler, Kaaslust, worst van Brandt & Levie maar [...]

    Lees verder
  • Bloemenpad wildpluk – Gasselternijveen

    Leah Groeneweg van Bloemenpad leerde als kind al over eetbare wilde bloemen en is een ‘wandelende encyclopedie’ op dit gebied. Met die kennis en passie wilde ze meer dan en geeft nu wildpluk workshops in Drenthe. Tijdens een wildpluk [...]

    Lees verder
Copyright 2020 Lokaal & Lekker.