home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Carpaccio van biet met Machedoux en appel

Carpaccio van biet met Machedoux en appel

  • 1 Machedoux (De Oude Streek) of verse geitenkaas
  • 1 of 2 rode bieten (afhankelijk van grootte in zomer /winter)
  • 1 Elstar (of Delcorf) appel
  • 200 ml slagroom
  • 2 plakken brood naar keuze
  • 1 theelepel kerrie
  • Azijn
  • Olijfolie (of koolzaadolie)
  • Suiker

Geweldig recept dat je vrijwel het gehele jaar door kan maken. Verrassende combinatie van smaken.Varieer met bosbietjes en Delcorf appels in de zomer en met (winter)bieten en Elstar in de winter. Het recept is bedacht door de koks van Restaurant Seizoen in Groningen. Een laatste ode aan dit fijne restaurant dat helaas per 2 juli 2011 zijn deuren moest sluiten. We zullen jullie missen maar gaan nog lang genieten van dit geniale recept!

 

voorgerecht 4 personen

  1. Leg de rode bieten in water, voeg een scheutje azijn, een schepje suiker en een snufje zout toe. Zomer(bos)bietjes kook je gaar in zo’n 20 minuten. Winterbieten kook je gaar in zo’n 45 minuten (afhankelijk van de grootte) en laat ze even afkoelen. Pel de schil er af.
  2. Doe de kerrie met een klein scheutje olijfolie in een pan en verwarm dit licht, voeg daarna de room toe en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
  3. Maak van de plakken brood 4 ronde croutons (ca. Ø 5cm), door ze te besprenkelen met olijfolie en ze licht te toasten in de pan of oven. Snijd de rode bieten in dunne plakjes en leg deze in een rondje op het bord. Klop de kerrieroom met een garde tot deze zo dik is als yoghurt en breng het op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de appel in kleine blokjes en maak deze aan met een beetje olijfolie. Leg wat appelblokjes in het midden van het bord en strooi een paar over de plakjes biet.
  5. Verdeel de Machedoux over de croutons en laat deze licht smelten door het 2 minuten te verwarmen in de oven op 180°C. Schep de crouton met warme Machedoux in het midden van het bord op de appel. Garneer het geheel met de kerrieroom.

Eet smakelijk!

 

(origineel recept via De Ekonoom)

 

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.