home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Champignons gevuld met wijngaardslakken

Champignons gevuld met wijngaardslakken

  • 1 pot escargots in bouillon (24 stuks)
  • 500 ml bouillon (bijv. van de escargots)
  • 500 ml rode wijn
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 6 plakken gerookt buikspek
  • 24 grote champignons
  • 125 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • Peterselie
  • Kervel
  • (stok)brood naar keuze
  • Braadslee
CATEGORIE: Hele jaar

Wil je eens iets bijzonders serveren? Probeer dan eens een recept met Groningse escargots (wijngaardslakken). Dit is het favoriete recept van Mieke Bos, eigenaresse van Bos-Carabain escargots. Het is makkelijk te maken en lekker feestelijk.

 

voorgerecht 8 personen

  1. Laat de slakken goed uitlekken. Snij de plakken spek tot 24 stukken. Rol elke slak in een stukje spek. Was de champignons en verwijder de stelen en hol iets uit. Meng de knoflook door de boter.
  2. Laat voor de wijnsaus de bouillon en rode wijn samen tot de helft inkoken. Maak een roux van de boter en bloem en roer daarna het mengsel van wijn en bouillon er langzaam doorheen. Laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg peper toe.
  3. Doe in elke champignon een beetje boter en leg er de slakken in. Leg de champignons in de braadslee en zet 15 minuten in de oven.
  4. Serveer op een bordje 1 eetlepel wijnsaus en zet daarop 3 champignons. Bestrooi met peterselie en kervel.

Serveer met warm (stok)brood.

 

Tips:

  • Wijntip: Tempranillo, bijvoorbeeld uit Valencia
  • Gebruik bijvoorbeeld het buikspek van de varkens van het Grasdierdorp uit Drouwenerveen
  • Champignons van Heerlijk & Eerlijk paddenstoelen

 

 

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.