home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Knolselderijtaart met gehakt en kruidnagelkaas

Knolselderijtaart met gehakt en kruidnagelkaas

  • 5 plakken bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 150 ml crème fraiche
  • 1 geschilde knolselderij (geraspt)
  • 400 gram gehakt
  • 150 gram Friese nagelkaas (geraspt)
  • Peper en zout
  • Quiche- of bakvorm
CATEGORIE: Herfst Winter

Qua uiterlijk een wat maffe knol maar in combinatie met gehakt en Friese nagelkaas van De Nylander krijgt deze frisse wintergroente een heerlijke bite.

 

hoofdgerecht voor 4 personen

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet de bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Klop de eieren los en voeg de crème fraiche en naar smaak peper en zout toe. Verwarm de oven op 200 graden voor.
  2. Bak het gehakt rul en voeg de geraspte knolselderij toe en laat goed warm worden. Roer de losgeklopte eieren en crème fraiche door het gehaktmengel. Warm alles goed door. Voeg de geraspte Friese nagelkaas toe aan mengel. Bepaal of de smaak nog extra peper en zout behoeft.
  3. Verdeel het gehaktmengel in de bakvorm en plaats gedurende 30-35 minuten in het midden van de oven.

Bedankt Berit voor dit lekkere recept!

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.