home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Soep van waterkers

Soep van waterkers

  • Peper
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 liter bouillon
  • 100 gram waterkers (fijngesneden)
  • Scheutje room
  • 1 eierdooier
  • Scheutje witte wijn

Als je echt niet meer weet wat je moet koken dan is een soepje altijd een uitkomst: snel en simpel. Van elk soort groente is wel een soep te maken op basis van een roux (mengsel van gelijke verhouding boter en bloem). In dit recept is waterkers gebruikt maar je kan de groente gemakkelijk vervangen door snijbiet, kropsla etc. Waterkers is rijk aan ijzer, calcium, jodium en bevat veel vitamine C. Ook lekker als salade of op brood.

 

voorgerecht 3-4 personen

 

100 gram waterkers (fijngesneden), 1 liter bouillon, 40 gram boter, 40 gram bloem, scheutje room, 1 eierdooier, scheutje witte wijn, peper

 

  1. Maak van de boter, bloem en bouillon een roux. Voeg room, eierdooier, peper en wijn toe en goed blijven roeren.
  2. Vlak voor serveren de waterkers door de soep roeren en eventueel nog extra pureren met staafmixer.

Simpel en lekker!

 

(originele recept van de verpakking van een zakje waterkers van De Klispoel uit Ubbergen, verkrijgbaar o.a. bij de Groninger Biologische Groentehandel)

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.