home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
Spicy zuurkoolpasteitje met spekjes en rookworst

Spicy zuurkoolpasteitje met spekjes en rookworst

  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 1/2 kg kruimige aardappels geschild
  • 25 gram boter
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel Indiase currypasta
  • 1 kg verse zuurkool
  • 2 friszoete handappels
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 rookworst
CATEGORIE: Herfst Winter

Zo heb je zuurkool nog nooit gegeten. Lekker pittig en heerlijk winters.

 

  • Kook de aardappels in een bodempje water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 200 C. Bak de ui in de boter in de koekenpan met het spek 4 min. op halfhoog vuur. Voeg de currypasta met de zuurkool toe en verwarm 10 min. zachtjes.
  • Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appels. Snijd 4 grote ringen uit het midden van een appel. Snijd de rest en de andere appel in blokjes. Schil de appels niet, de schil geeft extra smaak! Schep de appelblokjes door de zuurkool.
  • Giet de aardappels af; vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappels met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er het zuurkoolmengsel met peper en weinig zout naar smaak door. Verdeel over 4 ingevette ovenschaaltjes. Leg op elk schaaltje een deegplakje; rol het deeg eventueel iets uit als het plakje te klein is. Druk het deeg op de randen aan. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met het karwijzaad. leg op elk schaaltje een appelring. Bak de pasteitjes in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in 20-25 in.
  • Wel intussen de rookworst in een pan met heet water. Serveer de zuurkoolpasteitjes met een stuk rookworst.

 

Dit recept komt uit de Delicious van januari 2013 www.deliciousmagazine.nl

 

Copyright 2024 Lokaal & Lekker.