home De lekkerste producten van dichtbij, op een rij!
‘Taste the Waste’ soep

‘Taste the Waste’ soep

  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 groene kool (fijn gesneden)
  • 2 bospeen wortelen (in blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij (fijn gesneden)
  • 1 koolraap (in blokjes)
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 100 gram biologische kipfilet (in blokjes)
  • Kipkruiden zonder zout
  • 3 bouillonblokjes zonder zout
  • 1 blaadje foelie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 lepel komijn
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl lavaswortel
  • Peper
CATEGORIE: Lente Winter

Wat doe je met restje uit de koelkast? Soep maken natuurlijk! Simpel, snel en ook nog eens goed voor het milieu. Want weggooien is zonde. Dit recept kreeg ik van Jolanda Klaveringa, van Ongezouten Lekker. Zij houdt ook niet van verspillen en maakte deze soep met restjes groene kool, koolraap en wortel. Die ik vervolgens zelf heb omgedoopt tot de ‘taste the waste’ soep. Het recept bevat geen zout maar zeker wel veel smaak. Varieer naar eigen inzicht en de restjes in jouw koelkast.

 

hoofdgerecht 3 personen

  1. Breng 1.5 liter water aan de kook, voeg daaraan toe de lavaswortel in een theezakje zodat je die naderhand makkelijk kan verwijderen (kruidenbouillon). Kruid de kipblokjes met kipkruiden.
  2. Verhit wat olie in de pan en bak de kip rondom even aan, voeg dan de ui, knoflook, bleekselderij toe en de kruiden: komijn, gember en kurkuma. Bak dit totdat de ui glazig is en voeg dan de wortel, koolraap en groene kool toe. Schep dit goed om en bak dit nog 2 minuten.
  3. Voeg dan de de kruidenbouillon (verwijder de lavaswortel) toe met de bouillonblokjes en de resterende kruiden: foelie en laurier. Laat het geheel een minuutje of 20 koken. Voeg aan het einde lekker wat peper toe.

 

Tips:

  • Vervang, indien je wel graag zout gebruikt, de lavas en bouillonblokjes door ‘gewone’ bouillonblokjes (met zout)
  • Wil je 100% van het seizoen koken dan zou je bleekselderij moeten weglaten
  • Meer weten over koken zonder verspilling kijk eens op www.tastethewaste.nl, hier staat ook een link naar een internationale documentaire over dit onderwerp die zeker de moeite waard is

 

 

Copyright 2019 Lokaal & Lekker.